Obavijesti Video Pretražite Navigacija
LAŽNI POZIV NA BLOKADU GRANICA

Udruga cestovnih prijevoznika: Nismo zatvarali granice u jeku pandemije, nećemo ni sada

Prosvjed povremenih prijevoznika - 3
Prosvjed povremenih prijevoznika - 3 Foto: DNEVNIK.hr
Nakon što se društvenim mrežama proširio navodni poziv za blokadu graničnih prijelaza 1. listopada, reagirali su iz Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika te opovrgnuli svoje sudjelovanje u pozivu. Poručuju da ne namjeravaju zaustaviti promet.

Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika u srijedu se ogradila od najave za blokadu prometa na graničnim prijelazima za petak, 1. listopada 2021. godine, nakon što se društvenim mrežama proširio navodni poziv.

''Društvenim mrežama i servisima za razmjenu poruka šire se pozivi u kojima nije naveden apsolutno nikakav kontakt organizatora. Stoga smo dužni upozoriti javnost da naša Udruga ni na koji način ne sudjeluje u takvoj akciji'', upozorili su iz Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika. 

Prijevoznici naglašavaju kako u ovom trenutku postoje važniji problemi na koje treba skrenuti pažnju i što hitnije reagirati. 

''Hrvatski prijevoznici nisu zatvarali granice ni u jeku pandemije koronavirusa; u danima kada su naši vozači čekali u kilometarskim kolonama na granicama izloženi neljudskim uvjetima za 21. stoljeće. Borimo se svakoga dana za dobrobit hrvatskih prijevoznika i njihovih vozača'', navode u svom priopćenju članovi Udruge hrvatskih cestovnih prievoznika te dodaju kako podržavaju demokratsko pravo iskazivanja nezadovoljstva, ali i sumnjamo u prave motive ove akcije. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Reakcija Ceha prijevoznika Taksisti bijesni na Ministarstvo prometa: "Namjerno su nas prevarili? Usvojeni prijedlog izmjena zakona je samo kozmetika"

''Apeliramo na sve prijevoznika i vozače da osiguraju što veću procijepljenost protiv covida 19. Vjerujemo da pouzdajući se u dosege suvremene medicine, možemo osigurati nesmetan protok robe i kruh na stolu za svakoga'', zaključuju prijevoznici.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene