Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krediti u švicarskim francima

Udruga Franak: Konverzije 'švicaraca' su krenule!; Hypo banka to demantirala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga Franak je na svojoj Facebook stranici objavila kako su konverzije kredita u švicarskim francima krenule.

Vijest je snažno odjeknula socijalnim mrežama, a mnogi štediše u francima napokon će moći odahnuti, čini se.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ništetan ugovor Presuda za kredit u švicarcima: Banka klijentu mora vratiti više od milijun kuna s kamatama Švicarski franak/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Na općinskim sudovima Dvije presude u slučaju "Franak": Banke će morati vratiti desetke tisuća kuna za preplaćene kamate na kredite

"Frankeri, objavljen je prvi raskid banaka sa švicarcem! Konverzije su krenule!!! Uskoro detalji...", piše Udruga Franak na svojoj Facebook stranici.

'Da je Hrvatska prije desetak godina bila u EU, slučaj 'švicarac' ne bi se dogodio'

O kojim je bankama riječ zasad nije poznato, ali prva je na vijest reagirala Hypo banka, demantirajući pisanje nekih medija oko toga da je u toj banci započela konverzija kredita u švicarskim francima. Priopćenje prenosimo u cjelosti.

"Od strane Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. nije izvršena konverzija kredita u švicarskom franku. Štoviše u ovom trenutku klijentima još nisu poslani niti izračuni konverzija, a kamoli da je ista provedena.

Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. će u zakonskom roku i na zakonom propisani način svojim klijentima sa kreditom u švicarskom franku poslati izračun konverzije kredita s pripadajućim podacima i informacijama potrebnim za procjenu i donošenje odluke žele li provesti konverziju. Pri čemu ističemo da izračun konverzije još nije poslan niti jednom klijentu iz razloga što je proces pripremanja iznimno zahtjevan i obuhvatan, te u ovom trenutku Banka spomenute izračune još provodi i provjerava.

Ono što Banka kao odgovoran poslovni subjekt trenutno radi jest da kontaktira korisnike kredita u švicarskom franku da provjere točnost svih podataka koji se odnose na njih kao i na ostale sudionike u kreditu kako bi se utvrdilo da su isti točni i kako bi izračuni konverzije i popratna dokumentacija bili poslani u zakonskom roku na točnu adresu.

Tvrdnje i interpretacija pojedinih osoba ili organizacija da je konverzija „krenula“, tj. da je izvršena su netočne i neistinite."

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene