Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomažu u pronalasku posla

Udruga Domine spas za nezaposlene žene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Među 43 tisuće nezaposlenih u Splitsko-dalmatinskoj županiji žene su najčešće. Imaju više od 40 godina života, prošle su kalvariju privatizacije i godinama su na Zavodu.

Upravo njima, udruga Domine iz Splita, sredstvima iz europskih pred-pristupnih fondova pokušava naći posao. Organiziraju motivacijske radionice i potiču ih na vlastiti biznis. Imaju psihologa, nalaze im i poslodavce.

Pročitajte i ovo Gaza Pakao na zemlji U Gazi je ubijeno najmanje 9000 žena: U prosjeku poginu 63 na dan Položaj žena - 1 Položaj žena Imaju manje plaće, niže pozicije i manje mirovine, ali: Kad neće milom, onda će europskom direktivom

Ljubica će tako u knjigovodstveni servis. 'To je sve što me drži, da nije toga bila bi kućanica na hrvatski način, kuhača i usisivač', kaže.

'To su sredstva od EU predpristupnog IPO 4 fonda, namijenjen je jačanju ljudskih potencijala', pojasnila je Nina Šimunić iz Udruge Domina. Domine su iz fonda uspjele povući godišnje 150 tisuća eura. Tako plaćaju ženama prvih mjesec dana rada kod poslodavca.

Pravnici Suzani to je šansa. 'Da me vidi kao čovjeka, onako pročita moj životopis, a kad vidi dob vjerojatno ga baci sa strane', rekla je. Nažalost sredstva Udruge su ograničena pa tako i broj žena kojima mogu pomoći.








 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene