Na šibenskom području buknuo je niz požara koji su za sada pod nadzorom.

Galerija Avioni gase niz požara oko Šibenika - 4 Avioni gase niz požara oko Šibenika - 3 Avioni gase niz požara oko Šibenika - 2 +0 Avioni gase niz požara oko Šibenika - 1

Neverini koji su zahvatili istočni dio Šibensko-kninske županije prouzročili su, zbog udara gromova, više požara od Žaborića do Primoštena, doznaje se u Županijskom centru 112.

Vezani članci Slika nije dostupna Požare možemo gasiti samo jednim kanaderom i dva air traktora Slika nije dostupna Vukelić: Ove godine 20, a iduće 22 letjelice za gašenje požara

Sedam protupožarnih zrakoplova sudjeluje u gašenju požara na lokaciji Vrpolje-Vrsno, Žaborić te na području Primoštena u Šibensko-kninskoj županiji, izvijestili su iz MORH-a.

Požar na brdu Supljak lokaliziran je nešto iza 19 sati, a gašenje požara kod Vrpolja i Žaborića još traje.

Četiri Canadaira CL-415 i tri Airtractora AT-802 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH upućena su u nedjelju, 9. kolovoza 2020. u akciju gašenja požarišta Vrpolje-Vrsno, Žaborić te na području Primoštena u Šibensko-kninskoj županiji.

Sukladno prioritetima i stanju na požarištima zračne će snage preusmjeravati snage i djelovanja.

Udari gromova izazvali su čak tri požara, i to jedan na predjelu Gaj kod Vrpolja, jedan na predjelo Orlica kod Žaborića te na predjelu Supljak između Primoštena i Rogoznice. Zračne snage upućene su na Supljak, doznajemo u Županijskom centru 112.

Kako javlja Vatrogasna zajednica Šibensko-kninske županije, dojava o požaru kod Vrpolja zaprimljena je u 14,41 sati. Na intervenciji su pripadnici JVP Šibenik i DVD-ova Šibenik, Grebaštica, Brodarica, Perković, Bilice i Zaton.

Samo minutu kasnije, zaprimljena je i dojava o požaru kod Žaborića. Gašenju tog požara pridružile su se i zračne snage. Dojava o požaru kod Primoštena na brdu Supljak zaprimljena je u 14,52 sati. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju