Obavijesti Video Pretražite Navigacija
djeca završila u bolnici

VIDEO Opasni insekti napali učenike na školskom izletu kod Požege: Stršljeni izboli djecu i učitelje, HGSS-ovka koja je priskočila u pomoć zaradila čak 10 uboda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pet učenika šestog razreda i tri učitelja iz Osnovne škole Antuna Kanižlića u Požegi te jednu članicu HGSS-a u četvrtak su tijekom školskog izleta na Požešku goru uboli stršljeni, svi su dobili liječničku pomoć i dobro su, potvrdila je ravnateljica škole Marija Samardžija.

Ravnateljica Samardžija izjavila je za Hinu da su svi učenici i učitelji dobili potrebnu liječničku pomoć te da su neki od njih preventivno zadržani na promatranju u dnevnoj bolnici.

Pripadnici HGSS-a ispričali su da su učenike ispratili na izlet, a u planu su ih imali obići kada stignu do odredišta. No, ubrzo je uslijedio poziv. ''Da su naišli na gnijezdo stršljena i da su ih počeli bosti. Mi odjurili gore, a četiri-pet učenika je skrivalo glavu rukama, uplašili su se. Zvali smo Hitnu pomoć i Marijana je otišla prema gnijezdu'', priča HGSS-ovac.

Izbodena HGSS-ovka Marijana Svajdar je ispričala da je s kolegom krenula potražiti gnijezdo stršljena. ''Rekla sam da iz automobila ovako ih ne vidim i da moram izaći da ih barem čujem. Bila sam 2 metra od njih i već je bila najezda, napali su me. Skidala sam ih sa sebe. To je trajalo par minuta i onda smo ugledali gnijezdo u blizini i javili smo vatrogasnoj postrojbi. Oni su u roku od 10 minuta sanirali'', rekla je.

Posjetila školu kako bi provjerila učenike

Izlet je dio redovitih aktivnosti te škole u sklopu Europskog tjedna mobilnosti. Uoči svakog izleta škola o svojim aktivnostima i mjestima na kojima će biti učenici redovito izvještava i lokalne žurne službe.

Tijekom današnjeg izleta aktivnosti učenika i njihovih učitelja pratili su članovi HGSS-ove stanice u Požegi, koji su im bili i prvi na pomoći.

"Gospođa iz HGSS-a nakon svega došla je u školu provjeriti jesu li svi dobro. To je iznenadilo mnoge jer je nju ubolo deset stršljena. Ona je na osnovi informacije od mještana locirala veliko gnijezdo stršljena i tako zaštitila druge građane", rekla je Samardžija.

Uz hitnu medicinsku pomoć, koja se brinula o ozlijeđenima, danas su na terenu bili i članovi Javne vatrogasne postrojbe grada Požege, koji su uništili gnijezdo stršljena u velikom stablu uz cestu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene