Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraživanje u tijeku

Šok u Pribislavcu: Učenik 5. razreda rasklopivim nožem ubo vršnjaka nekoliko centimetara iznad srca

Ilustracija (Foto: Thinkstock)
Ilustracija (Foto: Thinkstock) Foto: Thinkstock
Kako se neslužbeno doznaje, na autobusnoj stanici u centru Pribislavca, došlo je do svađe između dvoje učenika 5. razreda u kojoj je učenik rasklopivim nožem napao svog vršnjaka.

U mjestu Pribislavec, na autobusnoj stanici je došlo do svađe dva dječaka. Kako se neslužbeno doznaje posrtal emeđimurje, učenik 5. razreda je uslijed svađe rasklopivim nožem napao svog vršnjaka.

Pročitajte i ovo Ilustracija teško je ozlijeđena Strava u Zagrebu: Ponudio djevojci prijevoz pa je nakon svađe izbacio iz auta, udario i vukao po cesti Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..."

"19. siječnja 2018. godine učenici 5. razreda u popodnevnoj smjeni imali su normalno održavanje nastave od 4 školska sata. Ništa nije slutilo na to da će se kasnije dogoditi ovakav događaj. Po završetku nastave, učenici često znaju ostati duže na izvan nastavnoj aktivnosti i igrati nogomet u pratnji učitelja TZK u Društvenom domu Pribislavec. Tako su željeli i jučer, pa su odlučili pitati učitelja TZK ukoliko mogu ostati nakon nastave i igrati nogomet", rekao je za navedeni portal ravnatelj Osnovne škole Pribislavec, Bruno Matotek.

"Učitelj je rekao kako mora odraditi 5. sat i neka odu kućama jer ga nemaju gdje pričekati, a vani je već počeo padati mrak. Učenici su inzistirali i nagovarali učitelja na igranje nogometa i rekli kako će ga oni pričekati da završi s nastavom u centru Pribislavca. Tako su učenici otišli u obližnji dućan kako bi kupili nešto za pojesti i sjeli na autobusnu stanicu. U određenom trenutku stigao je dječak, također učenik 5. razreda koji tog dana nije bio na nastavi i započeo svađu sa svojim vršnjakom ", ispričao je ravnatelj Matotek.

Prema svjedočenjima djece koja su bila na stanici, dječak je prišao svom vršnjaku, rasklopivim nožem ga ubo u područje iznad srca i dao se u bijeg. Unesrećeni dječak je odmah potrčao u dućan u kojem je radila njegova sestrična te su iz dućana zvali hitnu i policiju. Na svu sreću, dječak je uz zimsku jaknu imao više slojeva odjeće pa nož nije uspio prodrijeti i nanijeti dublju ranu.

Ravnatelj kaže kako ništa nije upućivalo na ovakav događaj te da sudionici u ovoj situaciji nisu bili niti u svađi niti u bilo kakvim problemima.

"Učenik koji je napao nikada nije pokazivao znakove da bi ovakvo nešto mogao učiniti, a velika je vjerojatnost da zbog učinjenog neće moći nastaviti školovanje u toj školi. Škola je u kontaktu s policijom i roditeljima te vodi razgovore s učenicima koji su bili u blizini napada, a na slučaju također rade i školski psiholog, defektologinja i pedagoginja", kaže Matotek.

Nemili događaj su  potvrdili i u policiji gdje kažu kako se provode istraživanja. Detalje nisu otkrivali jer se radi o maloljetnicima.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene