Međunarodni je dan djeteta, tim povodom UNICEF je pokrenuo poseban projekt.

Galerija Dnevnik u režiji srednjoškolaca (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Dnevnik u režiji srednjoškolaca (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Dnevnik u režiji srednjoškolaca (Foto: Dnevnik.hr) - 3 +1 Dnevnik u režiji srednjoškolaca (Foto: Dnevnik.hr) - 2

U 130 zemalja diljem svijeta, djeca su danas dobila glavnu riječ. Pa i na Novoj TV. Srednjoškolci su izrazili želju, a mi smo im je ispunili - napravili su svoj Dnevnik. Odabir tema - vrlo zanimljiv.

Vezani članci Juan Fernando López Aguilar, predsjednik obora LIBE Uskoro konačna odluka o ulasku Hrvatske u Schengen: "Glasanje je u listopadu" Davor Filipović Ministar Filipović u Dnevniku Nove TV o plinu i članovima Uprave Ine: "Otpremnine nisu nešto što zvuči dobro"

Za njih jedna od važnijih tema je kurikularna reforma. ''Gdje je zapelo? Ako su ljudi već rekli: Da, želimo tu promjenu. Da, potrebna nam je. Zašto se ništa ne događa?'', kaže Korina, učenica drugog razreda srednje škole.

''Kada si bolestan - ne možeš dobiti uslugu na vrijeme i u onom intenzitetu u kojem ti treba, a to se sve događa zato što ne znamo racionalno rasporediti troškove'', rekla je učenica Iva.

''Smatram da trebamo biti kritični, da trebamo uvjeriti političare da ne rade dobar posao i da se trebaju što više truditi i da im pružamo konstruktivnu kritiku'', istaknuo je Josip, učenik četvrtog razreda srednje škole.

Pregovori u Njemačkoj, nestala podmornica i situacija u Zimbabveu našli su se na popisu vanjskopolitičkih tema.

''Neka priča poput Zimbabvea bi nam jako mogla preusmjeriti perspektivu kao kako je ovim ljudima'', smatra učenik Lovro.

Kao što su i oni danas vidjeli kako je to raditi za najgledaniji Dnevnik u zemlji.


 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju