Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neki i čitaju

Učenica Katarina Horvat najčitateljica Zagreba među osnovnoškolcima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najčitateljicom grada Zagreba za prošlu godinu u kategoriji osnovnoškolaca od 12 do 14 godina proglašena je Katarina Horvat (14) iz Kravarskog.

Ta 14-godišnja odlikašica Osnovne škole Slavka Kolara u Kravarskom prošle je godine pročitala čak 169 knjiga. Izbor je potvrđen pregledom podataka informatičkog sustava Knjižnica grada Zagreba (KGZ), koje su natjecanje organizirale osmi put zaredom. Na današnjem svečanom proglašenju Katarina Horvat je rekla kako najviše čita navečer, prije spavanja, da posebno voli romane detekcije i romane o odrastanju te da joj je najdraža knjiga 'Sumrak, praskozorje' Stephenije Meyer. Budući da živi u Kravarskom, u kojemu nema knjižnice, knjige posuđuje iz Bibliobusa koji u njezino mjesto dolazi dva puta mjesečno.

Pročitajte i ovo Provjereno: Bibliobus - 5 Na kotačima Svaki dan vozi stotine kilometara, ali nije profesionalni vozač: Pogledajte zašto se Anti djeca najviše vesele Sajam Interliber LOŠE VIJESTI U GODINI ČITANJA Otkazan još jedan festival knjiga: Prošle godine je preskočen zbog koronavirusa, a sada je opet pod upitnikom

Najčitateljici Katarini Horvat danas je uručena prigodna nagrada - kristalna statua i plaketa te komplet knjiga 'Vodič kroz astronomiju za mlade', 'Uzmi me: Sve što bismo trebali znati...', 'Knjiga znanja s internetskim vezama', 'Pokreni, art, kreiraj - Priručnik za osnove likovnog odgoja' te 'Kralj Arthur od Albiona'.
Školska knjiga darovala joj je knjige američkog ilustratora i pisca Howarda Pylea te 'Hrvatske legende' Hrvoja Hitreca, 'Akademija Petar Zrinski' seminar 'Brzog čitanja', a kao dodatni poticaj nagrađena je i članarinom KGZ-a do 18. godine.

Knjižnice grada Zagreba sutra organiziraju kostimirani bal najčitatelja 37 pojedinačnih knjižnica iz sastava KGZ-a, na kojemu će im nakladnik Algoritam darovati knjigu 'Ember - grad svjetla' američke spisateljice Jeanne DuPreu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene