Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepravomoćna presuda

Ubojici Tvrtka Tomičića 14 godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na zagrebačkom Županijskom sudu na 14 godina zatvora nepravomoćno je danas osuđen Miroslav Jeleč za ubojstvo Tvrtka Tomičića, jednog od optuženika na suđenju tzv. zločinačkoj organizaciji.

Tomičić je ubijen 25. srpnja prošle godine u narodnjačkom klubu 'Diogeneš' u Gajnicama s najmanje desetak metaka iz automatske puške kalašnjikov, nakon što je svog ubojicu u više navrata maltretirao i prijetio mu. Iznerviran brojnim prijetnjama i 'ohrabren' kokainom Jeleč je upao u 'Diogeneš' i u Tomčića ispalio rafal pred najmanje deset drugih gostiju. Potom je u bijegu oteo automobil i prijetio policajcu. Sudac Oliver Mittermayer Jelića je zbog ubojstva osudio na 12 godina zatvora, dok mu je zbog ostalih kaznenih djela poput općeopasne radnje, nedozvoljenog držanja pištolja, krađe automobila i prijetnji policajcu dosudio još četiri godine. No, na kraju mu je izrečena jedinstvena kazna od 14 godina.

Pročitajte i ovo KB Sveti Duh Pravomoćna presuda Sud odlučio: Otkaz patologu nakon skandala na Svetom Duhu bio je nezakonit Slika nije dostupna Krim obrada za ubojstvo Tomičića još traje

Priznao sva nedjela

Jeleč je priznao sva nedjela, osim prijetnji policajcu, no sud mu ništa nije uzeo kao olakotnu okolnost. Tomičić je zajedno s Nikicom Jelavićem i s još nekoliko osoba bio optužen za udruživanje u tzv. zločinačku organizaciju. U tom postupku svi su oslobođeni optužbe za organiziranje 'zagrebačke mafije', a Tomičić je osuđen na tri godine zatvora zbog pokušaja ubojstva Željka Šobota. Njegovo ime se na stranicama crne kronike prije smrti spominjalo više puta, a posljednji kada je u jednom zadarskom narodnjačkom klubu vatrenim oružjem prijetio vlasniku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene