Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ubojici Jelene Ivanišević samo 11 godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indijski student Venkateshwar Reddy Pullagurla (25) osuđen je na sudu u Goeteborgu na 11 godina zatvora i doživotni izgon iz Švedske zbog ubojstva Jelene Ivanišević (20) u travnju ove godine.

Jelena je pohađala drugu godinu Fakulteta političkih znanosti, a ubijena je u kući obitelji kod koje je čuvala djecu. U Švedskoj je bila u programu razmjene studenata. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Ako je njima 11 godina realno, onda neka ga ni ne zatvaraju' Slika nije dostupna Još uvijek nepoznat ubojica ogulinske studentice

Prema pisanju jednog indijskog internetskog portala, ubojica je optužen za ubojstvo s predumišljajem uslijed nedovoljno poznatih pojedinosti ovog bezobzirnog zločina. Iako je tužitelj zbog okrutnog ubojstva tražio doživotnu kaznu za ubojicu, sudac je presudu obrazložio da je sud ustvrdio da je ovaj gnjusni zločin učinjen iz zlobe prema žrtvi koja je bila bespomoćna jer je bila vezana, a ona nije toliko patila da bi ubojica bio doživotno osuđen. 

>> Priveden osumnjičeni za ubojstvo ogulinske studentice

>> Indijac priznao ubojstvo mlade Jelene

Blaga odluka suda iznenadila je i Ragunatha Mishra, konzula Indijske ambasade u Stockholmu. Osuđeni Indijski student, pak, prema pisanju portala izjavio je sucu da je s Jelenom bio u ljubavnoj vezi te ga je ona posjećivala u njegovu domu. 

"Kod nje sam u kuću došao samo jednom, tog fatalnog dana koji mi je zauvijek uništio život", rekao je sucu Pullagurla.

Šokirana i ogorčena premalom kaznom, obitelj Jelene Ivanišević najavila je žalbu na presudu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene