Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U tijeku je gašenje požar koji je buknuo na području Žrnovnice, u zaleđu Splita, a vatrom je zahvaćena borova šuma dok stambeni objekti nisu ugroženi.


Vatrogasci su dojavu o požaru na području Vilar iznad Žrnovnice dobili oko 7,50 sati, a na požarište su poslane sve raspoložive vatrogasne snage sa šireg splitskog područja, doznaje se u splitskoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi.

Vezani članci Vatrogasci još gase jahte koje su planule u Kaštel Gomilici - 3 Vatrogasci i jutros gasili požar u Marini Kaštela, neke jahte i dalje gore: "Nikako to ugasiti, stalno zalijevamo" Gašenje požara na brodu u splitskoj ACI marini Odjeknula eksplozija: U marini u Splitu planula luksuzna jahta, zbog jednog vatrogasca stigla i Hitna pomoć

Zbog jakog vjetra u gašenje se ne mogu uključiti kanaderi i air traktori.

S vatrom se na terenu trenutno bori 70 vatrogasaca iz deset DVD- ova, Javne vatrogasne postrojbe Grada Splita i DIP- a Divulje. Na raspolaganju im je 25 vozila, a kanader zbog jakog vjetra ne mogu poletjeti, navode iz splitskog JVP-a.

Zbog gašenja požara neko vrijeme za cijeli promet bila je zatvorena i lokalna cesta. Gašenje otežavaju povremeni jaki udari vjetra. (Hina)