Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U tijeku je gašenje požar koji je buknuo na području Žrnovnice, u zaleđu Splita, a vatrom je zahvaćena borova šuma dok stambeni objekti nisu ugroženi.


Vatrogasci su dojavu o požaru na području Vilar iznad Žrnovnice dobili oko 7,50 sati, a na požarište su poslane sve raspoložive vatrogasne snage sa šireg splitskog područja, doznaje se u splitskoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi.

Vezani članci U požaru na OPG-u Marinković izgorjela stoka - 1 VIDEO Uznemirujući prizori nakon požara OPG-a pored Čazme: Izgorjela stoka, strojevi, bale sijena... Požar stana u centru Splita - 01 Gusti dim širio se centrom Splita: Lokaliziran požar u stanu na trećem katu, jedna osoba uspjela na vrijeme pobjeći

Zbog jakog vjetra u gašenje se ne mogu uključiti kanaderi i air traktori.

S vatrom se na terenu trenutno bori 70 vatrogasaca iz deset DVD- ova, Javne vatrogasne postrojbe Grada Splita i DIP- a Divulje. Na raspolaganju im je 25 vozila, a kanader zbog jakog vjetra ne mogu poletjeti, navode iz splitskog JVP-a.

Zbog gašenja požara neko vrijeme za cijeli promet bila je zatvorena i lokalna cesta. Gašenje otežavaju povremeni jaki udari vjetra. (Hina)