Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upozorenje na ilegalan turistički biznis

U znak prosvjeda: Turističke agencije u Makarskoj obustavile rad na sat vremena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turističke agencije u Makarskoj zatvorile su svoja vrata na sat vremena i to u znak prosvjeda.

Na ulazu u Makarsku vojska iznajmljivača. S natpisima u ruci, neki na skuteru čekaju turiste. Jedna gospođa svoje je pronašla u blizini kolodvora. Odvest će ih do apartmana. Mnogi su turisti ovako pronašli smještaj. 'Stigli smo na autobusni kolodvor u sedam ujutro i jedna bakica nas je skupila i iznajmila nam sobu', pričaju turisti.

Pročitajte i ovo Prosvjed vatrogasaca na Trgu svetog Marka u Zagrebu - 3 Oglasile se i sirene VIDEO/FOTO Sve je gorjelo na prosvjedu vatrogasaca: "Ovo tako dalje ne može" Tibilsij Uzavrela situacija Deseci tisuća ljudi na ulicama zbog zakona nadahnutog Kremljem: Oglasili se EU, SAD, UN...

Oni su zadovoljni, ali ne i putničke agencije koje su danas u znak prosvjeda zatvorile svoje poslovnice na sat vremena. Kažu, vlada anarhija i narušava se ugled makarskog turizma. Neki na ovaj način, ističu, turiste vode i do ilegalnog smještaja. 'Rade tri prekršaja saobraćajni prekršaj jer zaustavljaju promet onda nuđenje svojih, svoje usluge na mjestu gdje nemaju dozvolu, to je drugi prekršaj i treći je remećenje javnog reda i mira', smatra Vedran Josipović iz Udruženja makarskih putničkih agencija.

'Ne može gost doći do agencije, gost sa vaučerom se zaustavi na jedno deset mjesta jer ispred njega iskaču babe jer im na prozor kucaju motoristi', ističe Slavko Premeru, vlasnik jedne od agencija. Kažu da se neki žale kad ih odvedu u nepoznato, no ovim turistima to ne smeta. 'Dosta smještaja koje se nudi na internetu je jako skupo, puno je skuplje u usporedbi s onim što možeš naći na licu mjesta ako se samo pojaviš', priča jedan strani turist. 'To je u redu, to je dobar način za iznajmljivanje, ne trebate trošiti novac na telefonske pozive, a možete i uživo dogovoriti cijenu', dodaje drugi.

'Vani smo mi na glasu da ne treba ići u agenciju da ne treba rezervirat smještaj već ćeš bit pokupljen na ulici i nuđen će ti biti smještaj da ti možeš odredit cijenu, a ne onaj koji izdaje', kaže Josipović. A tako kažu profitiraju takozvani 'divlji bookeri', nelegalni posrednici. Ni gradskoj upravi se ne sviđa takva situacija.

'Nuđenje roba i usluga na ulici nije primjereno i to šteti ugledu grada, ružno izgleda i takav stav mi imamo', zaključio je Marko Ožić Bebek, gradonačelnik Makarske. No, tvrde kako grad tu ništa ne može učiniti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene