Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na ulazu u osječku tržnicu već godinama rabljenu robu prodaju uglavnom stariji ljudi lošijeg imovinskog statusa. No, za uličnu prodaju zakon nema sluha. Umjesto kazne od 500 kuna bake će nekoliko dana u zatvor.


Baka Terezija Milanković prodaje sitnice jer drugo nema. No, ulična prodaja rabljenih stvari će je stajati slobode.

Vezani članci Slika nije dostupna Freska koju je uništila baka postala turistička atrakcija! Slika nije dostupna Kada bake zaplešu u shopping centru...

'Predala sam papire tu u zatvor i oni su rekli da sjednem vani na klupu i čekam da oni to pregledaju. Ja sam plakala, kao kiša. Nisam nikad bila kažnjavana a 72 godine imam'.

Na sreću ili nesreću u zatvoru nije bilo mjesta.

'Izašao je policajac i rekao mi da to vratim sutkinji i kažem da sad nema mjesta', priča baka Terezija.

Na uličnu prodaju Tereziju i njezine kolege natjerala je nužda. Većina je bez ikakvih primanja.

'Ja sam majka troje školaraca. Ja ovo moram raditi. Mirovina je mala, suprug je bolestan i moram ja', kazala je jedna kolegica od bake Terezije.

'Siromašan sam. Da sam bogat ne bih tu prodavao. Da imam za kruh i nešto pojesti', dodao je drugi prodavač.

Ulične prodavače kažnjavaju komunalni redari. Na ulicu ne smiju a klupa na tržnici im je preskupa.

'Mi imamo komitente koji uredno plaćaju doprinose i poreze i njima je svaka nelojalna konkurencija problem', kaže Željko Krivić iz Tržnica Osijek.

Ulični prodavači svoju robu prodaju upravo na ulazu u tržnicu. Da ironija bude veća preko puta tržnice je i zatvor - novi dom većine osječkih prodavača rabljenih stvari.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju