Obavijesti Video Pretražite Navigacija
bilo je kritično

U Zagrebu se zamalo prelio potok, stanari ogorčeni zbog radova: "Radnici su nam se podsmjehivali"

Potok Kustošak
Potok Kustošak Snimila čitateljica/VGO Zagreb
Aktualno Galerija Radovi na potoku Kustošak - 5 Radovi na potoku Kustošak - 5 Foto: VGO Zagreb Radovi na potoku Kustošak - 4 Radovi na potoku Kustošak - 4 Foto: VGO Zagreb Radovi na potoku Kustošak - 3 Radovi na potoku Kustošak - 3 Foto: VGO Zagreb Radovi na potoku Kustošak - 2 Radovi na potoku Kustošak - 2 Foto: VGO Zagreb +6 Radovi na potoku Kustošak - 1 Galerija 1/11 >>
Potok Kustošak koji prolazi kroz više naselja u utorak je nabujao na području Kustošije kad je pala velika količina kiše. Na dijelu potoka u Sokolskoj ulici u tijeku su radovi zbog kojih je bila postavljena brana kod koje je potok počeo bujati dok je radnici nisu srušili. Javio nam se čitatelj koji ima drugu stranu priče i tvrdi da radnici branu isprva nisu željeli srušiti.

"Oko 16, 17 sati popodne već je bilo kritično. Stanari okolnih kuća su rekli radnicima da maknu branu, a oni su s podsmjehom rekli da će im pumpom ispumpavati podrume", rekao nam je čitatelj koji tvrdi da su radnici na gradilištu odbijali srušiti branu u potoku na zahtjeve stanara koji su potom u strahu za svoju imovinu pozvali policiju.

"Nikakvi radovi nisu izazvali podizanje vode. Nije bilo postupanja. Nije bilo razloga za postupanjem. Padala je kiša", odgovorili su nam iz zagrebačke policije.

Kako je DNEVNIK.hr objavio, zbog obilnih kiša nabujao je potok Kustošak u Sokolskoj ulici u Zagrebu gdje su u tijeku radovi na sanaciji željezničke pruge i propusta, zbog čega je bio postavljen zagat, to jest brana.

Radnici su branu srušili bagerom te je voda protekla dalje bez izlijevanja potoka iz korita.

Pročitajte i ovo Dim nad Kanadom, ilustracija - 1 Uznemirujući prizori U stotinama požara izgorjela površina veća od pola Hrvatske: Evakuirane tisuće ljudi, posebno je opasna jedna pojava

"Prije sedam mjeseci se radila nova pruga, sve se radilo, nova dionica. Sad ponovno tu novu dionicu zatvaraju, režu i opet raskopavaju. Zašto nisu odmah to napravili? Da se nisu mogli Hrvatske željeznice i Hrvatske vode dogovoriti", pita se čitatelj koji nam se javio.

Komentar smo zatražili i od direktora zagrebačkog Vodnog gospodarstva Tomislava Sutona. On nam je ponovio kako je "situacija je cijelo vrijeme bila pod kontrolom i nikakvih šteta na objektima na tom području nije bilo".

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene