Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkačeni spust samo za najhrabrije

Završila spektakularna Red Bull Soapbox utrka centrom Zagreba: Evo tko je uzeo medalje

Red Bull Soapbox (Foto: Dnevnik.hr)
Red Bull Soapbox (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Red Bull Soapbox (Foto: Dnevnik.hr) Red Bull Soapbox (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Red Bull Soapbox (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Ekipa Jamaica Bob Teama odnijela je pobjedu u zagrebačkom izdanju spektakularne Red Bull Soapbox utrke! Drugo mjesto zauteo je tim NASA 2: Tokio Drift, a treće mjesto zauzeu je tim Barakuda Racing.

Red Bull Soapbox je utrka za vozače amatere u ručno izrađenim vozilima. Svi oni sjede za upravljačem svojih vozila pogonjenih samo čistom hrabrošću, silom gravitacije. U centru Zagreba održana je u subotu održana upravo ta spektakularna utrka.

Pod motom “Utrka pogonjena gravitacijom“, zagrebački Red Bull Soapbox ulazi u povijest kao 129. Soapbox utrka u svijetu. U 19 godina povijesti Red Bull Soapbox posjetio je više od 52 zemlje, a pratilo ga je gotovo pet milijuna ljudi.

Red Bull Soapbox je utrka za vozače amatere u ručno izrađenim vozilima. Vozači amateri sjede za upravljačima svojih vozila pogonjenih samo čistom hrabrošću, silom gravitacije. Zadatak je spustiti se stazom do cilja što prije i s jurilicom u jednom komadu.

Pročitajte i ovo Martin Sinković (Foto: Anamaria Batur) red bull soap box utrka Hrvatski olimpijac prvi put u ulozi suca: Martin Sinković otkrio nam je kako će ocjenjivati jurilice na najotkačenijoj utrci

Pročitajte i ovo Juraj Šebalj (Foto: Anamaria Batur) - 5 Uskoro u Zagrebu Hrvatski rally vozač o najzabavnijoj utrci: U moru urnebesnih vozila niz stazu će se spustiti i jedan jastog

Više od 50 timova sjurilo će se vijugavom stazom u centru Zagreba, a putem će ih čekalo nekoliko prepreka. Za početak su jurili niz strmu rampu, ohladili se u izgrađenoj praonici automobila, testirali upravljivost svojih bolida na šikanama, pokušali ostati u čitavom vozilu na kickeru visine 30 centimetara, a onda se provezli preko "Hendrixovog mosta" da bi zavržili u ciljnoj ravnini.

Bilo je nekoliko izlijetanja sa staze, a jedna je "mesna" ekipa - Pršutnina Imotski - za svoju izvedbu od žirija dobila same desetke.

Pobjedu su na kraju, kombinacijom brzine i glasova odnijeli momci iz Jamaica Bob Teama. Drugo mjesto zauteo je tim NASA 2: Tokio Drift, a treće mjesto zauzeu je tim Barakuda Racing.

Čak 700 prijava

Kroz protekla tri mjeseca timovi čije su skice bile najbolje od čak 700 pristiglih prijava, radili su na izgradnji jurilica čiju će izdržljivost testirati danas. Hrana, aparati za pripremu hrane, javne službe i dijelovi tijela na kotačima nasmijat će i zabaviti sve prisutne uz stazu, ali i pred malim ekranima.

Timovima su se na stazi pridružili Mario Petreković, Iva Šulentić i Ivica Blažičko koji prate program i prenose najvažnije informacije, dok će u pauzama nastupiti hrvatski BMX vozač s austrijskom adresom, Senad Grošić. Uz Senada, publiku će dodatno zagrijati Damir Kedžo glazbenim nastupom, a danski stunt-rider, Mike Jensen utrci će dodati malo motora.

Sudački tim koji čine Maja Šuput, Martin Sinković, Damir Kedžo, Miroslav Zrnčević ‘Mrgud’ I Petar Bruno Basić jutros je obišao vozila i dodijelio im ocjene za kreativnost, dok će ocjene za izvedbu na startu timovima davati odmah po završetku njihove točke na rampi. Kombinacija tih ocjena i vremena spusta na kraju dana će činiti konačnu rang listu.

Ekipa s najvećim brojem bodova stat će na najvišu stepenicu postolja i osvojiti let s akrobatskom ekipom Flying Bulls iznad Austrije. Druga nagrada jednom će timu osigurati KTM vožnju i obilazak Red Bull Ring staze, dok će ekipa na trećem mjestu osvojiti VIP iskustvo na Red Bull Cliff Diving postaji u Mostaru.

Za više informacija o ovogodišnjem Red Bull Soapboxu i timovima koji se spuštaju s rampe posjetite Red Bull stranicu ili Facebook Event. Za više informacija pogledajte Instagram profil (@redbullhr) ili pratite prijenos uživo na Facebooku (https://www.facebook.com/RedBull/videos/378265729506367/).

Ulaz na utrku je besplatan i otvoren za sve generacije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene