Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ugradnja mjerača

'U Zagrebu se gubi više od 40 posto pitke vode'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnik HNS-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Jozo Radoš upozorio da se u Zagrebu u vodovodnoj mreži gubi više od 40 posto vode.

Također je otkrio da će njegova stranka pokrenuti inicijativu da se mjerači vode ugrade u sve stanove u Zagrebu. Napominjući da u Zagrebu postoji problem starosti vodovodnih cijevi, ali i nedostatka kapaciteta Radoš je rekao da su se u zadnjih desetak godina u Zagrebu gradile velike investicije, ali nisu pojačavani magistralni vodovodni vodovi, jer je to jako skupo.

Pročitajte i ovo Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci Ilustracija Poslano upozorenje Zamućen izvor rijeke u Dalmaciji: "Prokuhavajte vodu za piće"

>> Alkohol jeftiniji od vode u boci

160 tisuća stanova u Zagrebu nema vodomjer

Smatra da bi se hitno trebalo početi sanirati vodovodnu mrežu, jer pokazatelji govore da se nakon ugradnje vodomjera potrošnja vode smanjuje za oko 40 posto. Radoš je kazao da se radi o oko 160 tisuća stanova u Zagrebu koji nemaju vodomjer, a vrijednost investicije iznosila bi oko 640 milijuna kuna.

Vijećnica Mjesnog odbora S.S. Kranjčević u Zagrebu Nevenka Blažević upitala se do kada će u Zagrebu u 21. stoljeću biti jedan vodomjer na cijelu zgradu te koja si zemlja može dopustiti luksuz da prolijeva pitku vodu ili da njome pere ulice.

'Tražimo odgovoran odnos prema vodi, jer je voda roba i treba je precizno mjeriti', rekla je. Blažević smatra da se ugradnjom vodomjera potiče rast zaposlenosti te rast gospodarstva (povećava se zaposlenost, povećava se prodaja vodovodnih cijevi te povećava prodaja digitalnih vodomjera i sl.). (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene