U zagrebačkoj je Jaruščici došlo do kratkog spoja nakon što je kran udario u dalekovod. Na teren su zbog dima u obližnjoj zgradi izašli vatrogasci.

Galerija


Zagrebački su vatrogasci u ponedjeljak ujutro dobili dojavu o dimu u zgradi na zagrebačkoj Jaruščici. Dim je nastao nakon što je kran udario u dalekovod i izazvao kratki spoj, kazali su nam iz JVP-a Zagreb. Na teren su izašli vatrogasci s dvojima vatrogasnim kolima.

Vezani članci Yammatovo 5 (Foto: PR) Heaven 17 i The Pretenders oduševili zagrebačku publiku Enrique Iglesias (Foto: Getty Images) Otkazan koncert i bijesni obožavatelji: Eventim otkrio što je s povratom novca od ulaznica za Enriquea

Kako nam javljaju čitatelji, u trenutku udara krana u dalekovod čula se snažna detonacija.

Iz HEP-a su nam potvrdili da do udara u dalekovod došlo kada se pomoću krana podizao materijal na adresi Jaruščica 9D. ''Djelovanjem sustava relejne zaštite dalekovod je trenutno isključen čime je otklonjen kvar te su spriječene veće štete na imovini kao i potencijalne opasnosti za osobe koje se nalaze u blizini'', odgovorili su iz HEP-a.

Dodaju da je na faznom vodiču dalekovoda Jarun - Botinec 2 vidljivo oštećenje, no ističu da to ne sprječava ponovno uključenje dalekovoda u pogon.