Ledenu koru koja se stvorila na asfaltu neki su u Zagrebu razbijali bušilicom. Bila šala ili ne, činjenica je da je led stvara danas velike probleme. Inače, ogromna količina snijega pala je i u susjednoj BiH.


Snijeg koji je okovao dobar dio unutrašnjosti s dodatnim padom temperatura zraka pretvorio se u izrazito tvrdu ledenu koru, u što su se uvjerili mnogi građani koji su jutros pokušali svojim osobnim vozilima otići na posao.

>> Hrvatska jutros na -17! Oprez zbog poledice na cestama!

Vezani članci Ivan Križanić, direktor HAC-ova Sektora za održavanje Vozače ponovno iznenadilo nevrijeme: U više od polovice prometnih nesreća uzroci su bili neprilagođena brzina i vožnja s ljetnim gumama Katarina Jusić Snijeg i orkanski vjetar stvorili kaos na cestama: Zabilježene brojne nesreće, vozači na jednu stvar i dalje moraju posebno paziti

Jedan nam je čitatelj poslao fotografiju iz Zagreba na kojoj se vidi da su za borbu protiv leda korištene i bušilice. Bila zafrkancija ili ne, led je jutros doista stvarao velike probleme i vozačima i pješacima.

Ogromna količina snijega napadala je i u susjednoj Bosni i Hercegovini. Čitatelj iz Velike Kladuše javlja da je jutros temperatura bila -16 Celzijevih stupnjeva, a fotografija koju je priložio svjedoči da je visina snijega ondje oko jednog metra.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook