Dva lavića rođena su u zagrebačkom Zoološkom vrtu 16. lipnja, no tek sada su pokazani javnosti.


Obitelj zagrebačkih lavova postala je bogatija za dva člana koji su na svijet stigli 16. lipnja. Riječ je o prvim mladuncima - lavicima jedanaestogodisnje mame, Nyote.

Vezani članci Martina Živković posadila vrt, netko ju je prijavio Zasadili mini vrt u centru Zagreba, pa dobili kazne! Evo koliko moraju platiti zbog nekoliko biljka Povrtni čarobnjaci U vrtu su uzgojili prave divove, pogledajte rezultate njihova truda!

Nyota je sa sestrom Ayanom u Zagreb stigla iz Amsterdama, dok je otac, desetogodišnji lav Leo stigao iz Subotice, objavio je ZOO. Kako kažu timaritelji, cijeli čopor mladunce čuva kao kap vode na dlanu. Majka je pritom, naravno, najveća zaštitnica. Svoje potomke drži na oku 24 sata na dan.

'Lavove se opravdano smatra kraljevima životinja, ali jedna od situacija kad najbolje možete vidjeti svu njihovu snagu, jest kada štite svoje mlade. Nyota je prvih tjedana bila jako nepovjerljiva prema svima, pa bi glasnom rikom i zastrašujućim kretnjama tjerala sve koji bi im se približili. Sada se navikla na timaritelje i djelatnike Vrta koji se o njima brinu, no nepoznatima ne da blizu“, rekao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba te pojasnio da su djelatnici Vrta činili sve kako bi lavlju obitelj proteklih tjedana poštedjeli nepotrebnog uznemiravanja.