Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Darivanje krvi

U Vukovaru prikupljeno 40 doza krvi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sklopu akcije 'Maraton u dobrovoljnom darivanju krvi' danas je u prostorijama Gradskoga društva Crvenog križa Vukovar prikupljeno 40 doza krvi.

To je druga etapa ovoga neobičnoga maratona koji zajednički organiziraju Udruga branitelja logoraša Domovinskoga rata grada Zagreba i Zagrebačke županije te Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu.

Pročitajte i ovo Predsjednik Milanović na obilježavanju Dana hrvatskih branitelja Vukovara - 2 Predsjednik odao počast Obilježen Dan hrvatskih branitelja u Vukovaru: "To je primjer žrtve i patnje, ali i njihovog herojstva i zajedništva" Osijek MUKE S OTPADOM Slavonski gradovi moraju platiti 9 milijuna eura odštete: Štetni ugovor potpisan prije 22 godine, a nitko neće odgovarati

Maraton je krenuo 2. listopada u Zagrebu gdje se darivanju krvi odazvalo 37 dragovoljnih darovatelja, uglavnom članova UBLDR-a.

'Iduće etape maratona biti će u Varaždinu, Pazinu, Benkovcu, Kninu, Sutivanu i Rijeci, a vjerojatno će akcije biti održane i u još nekim sredinama' , rekao je Ilija Ačkar, predsjednik UBLDR-a, dodavši da je cilj maratona prikupiti ukupno 1000 doza krvi.

Dragovoljni darovatelji krvi danas su autobusima stigli iz Zagreba i dali krv u Vukovaru, a među njima se nalazio i Jasen Mesić, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Zagreba.

U sklopu boravka u Vukovaru dragovoljni darovatelji krvi odali su počast poginulim i ubijenim u obrani Vukovara na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata na Ovčari i kod spomenika vukovarskom heroju Blagi Zadri. Posjetili su i memorijalne prostore Opće bolnice Vukovar te vojarnu 204. vukovarske brigade.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene