Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tendencija pripreme zdrave hrane

U vrtićima se zdravo jede

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdrava prehrana prvi je korak prema zdravlju. To najbolje znaju u vrtićima. Zato se kuharice i kuhari redovito sastaju i razmjenjuju iskustva o najnovijim trendovima u prehrani mališana.

Kada ostave djecu na brigu tetama u vrtićima roditelji osim sigurnog mjesta za igru i učenje, očekuju zdravu i ukusnu hranu za svoje mališane. Kuharice i kuhari iz cijele Hrvatske u vrtiću na zagrebačkim Srednjacima razmjenjuju iskustva o prehrani djece. Jedan od novijih trendova je i priprema hrane u pećnici koja čuva nutritivne vrijednosti hrane.

Pročitajte i ovo Povlači se dimljena kobasica Bakterija Listeria Povlači se suhomesnati proizvod, provjerite jeste li ga kupili Muškarac je pojeo samo jedan zalogaj curryja i umro od alergijske reakcije kobna reakcija Pojeo samo jedan zalogaj jela s piletinom i srušio se: Umro je za nekoliko dana

'Prednost hrane pripremljene u takvoj pećnici jest da je hrana energetski u redu i da nije ništa izgubila', objašnjava Ljuba Vujić Šiser, zdravstvena voditeljica dječjeg vrtića Srednjaci.

Kuhati za djecu zahtjevan je posao. Osim što hrana treba zadovoljiti sve dnevne potrebe za vitaminima, mineralima, ugljikohidratima djeci mora biti i privlačna. Za stvaranje zdravih prehrambenih navika bitno je u cijeli proces pripreme hrane uključiti djecu, ali i roditelje. 'Djeca pravilne prehrambene navike i iskustva iz vrtića prenose u roditeljski dom, školu i širu zajednicu i tako postaju mali ambasadori pravilne prehrane', zaključuje Vujić Šiser.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene