Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zdrava prehrana prvi je korak prema zdravlju. To najbolje znaju u vrtićima. Zato se kuharice i kuhari redovito sastaju i razmjenjuju iskustva o najnovijim trendovima u prehrani mališana.


Kada ostave djecu na brigu tetama u vrtićima roditelji osim sigurnog mjesta za igru i učenje, očekuju zdravu i ukusnu hranu za svoje mališane. Kuharice i kuhari iz cijele Hrvatske u vrtiću na zagrebačkim Srednjacima razmjenjuju iskustva o prehrani djece. Jedan od novijih trendova je i priprema hrane u pećnici koja čuva nutritivne vrijednosti hrane.

Vezani članci Operacija Pleter Mještanka Banovine ljutita na Pleter: "Rekli su da sve moramo raspodijeliti na 100 porcija. Molila sam Boga da bude dovoljno" Kupovina, ilustracija Previše pesticida: S tržišta se povlači još jedan proizvod

'Prednost hrane pripremljene u takvoj pećnici jest da je hrana energetski u redu i da nije ništa izgubila', objašnjava Ljuba Vujić Šiser, zdravstvena voditeljica dječjeg vrtića Srednjaci.

Kuhati za djecu zahtjevan je posao. Osim što hrana treba zadovoljiti sve dnevne potrebe za vitaminima, mineralima, ugljikohidratima djeci mora biti i privlačna. Za stvaranje zdravih prehrambenih navika bitno je u cijeli proces pripreme hrane uključiti djecu, ali i roditelje. 'Djeca pravilne prehrambene navike i iskustva iz vrtića prenose u roditeljski dom, školu i širu zajednicu i tako postaju mali ambasadori pravilne prehrane', zaključuje Vujić Šiser.