HDZ-ov Rudolf Grljušić, SDP-ov Rade Bobanac i nezavisni Ante Pranić u borbi su za gradonačelničku fotelju.


Vrgorac ponovno bira gradonačelnika i lokalnu vlast. Drugi je to put u samo pola godine. Dvije velike stranke HDZ i SDP imaju generalnu probu prije parlamentarnih izbora. Čeka se tko će biti nasljednik HDZ-ova gradonačelnika koji je Vrgorcem vladao 15 godina, a bez fotelje ostao jer mu nije prihvaćen gradski proračun.

Vezani članci Vjekoslav Bakašun - 1 U 91. godini ide po još jedan mandat, a na drugom kraju Hrvatske najmlađu listu čine kandidati koji nisu napunili ni 20 godina: "Politike se ne bi trebali bojati" Vrgoračko smeće stiglo županu Blaženku Bobanu u Split (Dnevnik.hr) ''Performans'' s otpadom: Vrgoračko smeće stiglo u Split pred skupštinu Splitsko-dalmatinske županije

HDZ-ov Rudolf Grljušić, SDP-ov Rade Bobanac i nezavisni Ante Pranić u borbi su za gradonačelničku fotelju. Do krize vlasti upravo je došlo jer na izborima u prosincu HDZ nakon 23 godine vladavine nije uspio osvojiti većinu u gradskom vijeću. Zbog toga nisu imali ni dovoljno ruku za proračun. Građani su ogorčeni, a kampanja traje već pola godine.

Vrgorac: Izvor s kojeg ljudi piju okružen je septičkim jamama

'Ja sam zadovoljan svojom kampanjom, bila je pozitivna i očekujem pobjedu', uvjeren je Grljušić.

'Nismo htjeli raditi ono što su naši politički konkurenti radili, a to su seoske pijanke, vašare, po mjesnim odborima nije situacija za to', kaže Bobanac.

'Trenutno se u Vrgorcu nalazi cijeli državni vrh HDZ-a. Očito su ove izbore željeli pretvoriti u poligon za parlamentarne izbore', izjavio je pak Pranić.

Vrgorac je na listi najsiromašnijih gradova u Dalmaciji. Investicija nema, mladi odlaze. Ukinut je zakon o brdsko-planinskom području i time su Vrgorčani ostali bez 15 milijuna kuna, a novac ionako siromašnog grada troši se na izbore. U prosincu 2014. izbori su ih stajali 270 tisuća kuna.

Sada su novi, pa ako bude drugog kruga potrošit će se više od 600 tisuća kuna. Prvi rezultati znat će se večeras.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook