Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U VAŠEM GRADU

U gradu prvog hrvatskog pjenušca danas se malo čemu ima nazdraviti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U rubrici U vašem gradu vodimo vas u Virovitičko-podravsku županiju, točnije u Slatinu - grad prvog hrvatskog pjenušca i nekad razvijene drvne industrije, u kojemu se danas malo čemu ima nazdraviti. Iako i ovaj grad, kao i većinu drugih, mladi napuštaju, provjerili smo u čemu njezini stanovnici vide prilike.

Dok njegovi vršnjaci odlaze, Nikola Vukovski se u Slatinu vratio i to s titulom magistra agronomije. "Vratio sam se doma. Moji roditelji su započeli ovo prije 25 godina i jednostavno mi je bilo prežao to ostaviti", kaže Vukovski koji se zajedno s obitelji bavi ekološkim uzgojem svinja. Ima osigurano tržište, koristi novac europskih fondova i ovdje vidi perspektivu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U Vašem gradu U "ličkom Manchesteru" nekad je bilo 4.200 zaposlenih, a danas je toliko stanovnika Slika nije dostupna U VAŠEM GRADU Mladi otišli u Njemačku i Irsku: U ovom gradu niti jedno dijete nije upisano u prvi razred

"Uvijek ima prostora za poboljšanje, ima jako puno rupa i bio bih zadovoljniji da su brži. Prije mjesec i pol smo tražili obično očitovanje da nismo dužni Gradu, jer smo kupovali neku zemlju. To su doslovce dva papira. Čekali smo ih 18 dana"; kaže Vukovski. 

Iznad Slatine su, da se spriječe poplave, izgrađena akumulacijska jezera, koja su, kad su se gradila, najavljivana i kao rekreakcijski centar.

Uređena je plaža, napravljeni su tuševi i prilazi za kupače, no u jezeru punom trava nitko se, osim pataka, ne kupa.

"Smatram da jezero Javorica posjeduje ogroman turističko-rekreacijski potencijal što se tiče razvoja različitih sportova, dakle - biciklizma, trčanja, eventualno veslanja", kaže aktivistica Marika Marić

Više o neiskorištenom potencijalu "s druge strane brda", potencijalnom slavonskom Garmisch-Partenkirchenu, kinu na otvorenom, o tome što je ostalo od nekadašnjeg drvnoprerađivačkog diva koji je zapošljavao preko tri tisuće radnika te još nekim stvarima koje muče stanovnike Slatine, pogledajte u videoprilogu. 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene