Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavio Erjavec

U utorak novi sastanak financijskih stručnjaka o Ljubljanskoj banci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Franc Arhar i Zdravko Rogić četvrti će sastanak o pitanju Ljubljanske banke imati sljedeći utorak. Slovenski ministar Erjavec o ovom je pitanju detaljno danas upoznao svog francuskog kolegu Fabiusa.

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec u četvrtak je za slovensku agenciju STA rekao da će do četvrtog susreta stručnjaka slovenske i hrvatske vlade za Ljubljansku banku Franca Arhara i Zdravka Rogića doći 4. prosinca u Zagrebu.

Erjavec je boravio u radnom posjetu Francuskoj, gdje je razgovarao s francuskim kolegom Laurentom Fabiusom kojemu je pojasnio slovensku poziciju prema pitanju Ljubljanske banke i njezinih hrvatskih štediša.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Utrka s vremenom Pritisak iz Bruxellesa: Hitno pronaći rješenje za Ljubljansku banku! Slika nije dostupna Dobili odbijenicu Slovenci Irsku bezuspješno nagovarali da posreduje u slučaju Ljubljanske banke

>> Kosor o Ljubljanskoj banci: Pahor i ja smo utrli dobar put

Kako je u priopćenju za javnost navelo slovensko ministarstvo vanjskih poslova, razgovaralo se o jačanju gospodarskih odnosa, ali i političkog dijaloga, a Erjavec i Fabius zauzeli su se za redovnu razmjenu mišljenja o aktualnim pitanjima Europske unije.

U posebnoj telefonskoj izjavi iz Pariza za STA Erjavec je rekao da je francuskom ministru detaljno obrazložio slovensko stajalište o problemu Ljubljanske banke, rekavši da je to sukcesijsko pitanje. On je već više puta iznio stajalište Ljubljane da hrvatska vlada treba povući tužbe protiv Ljubljanske banke pred hrvatskim sudovima, što bi omogućilo razgovore o tom pitanju u okviru Banke za međunarodna poravnanja (BIS) u Baselu.

Erjavec je za slovensku agenciju rekao da će do četvrtog susreta stručnjaka slovenske i hrvatske vlade za LJubljansku banku Franca Arhara i Zdravka Rogića doći 4. prosinca u Zagrebu. Poznato je, inače, da službena Ljubljana rješenje tog pitanja vezuje za ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora s EU u svom parlamentu, dok je stajalište hrvatske diplomacije da problem Ljubljanske banke nije povezan s hrvatskim ulaskom u EU u srpnju 2013. godine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene