Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatna drskost

U tjedan dana ukradena čak tri crkvena zvona!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Crkvena imovina opet je bila na udaru lopova. U zadarskom zaleđu su u samo tjedan dana ukradena čak tri zvona. Posljednja je na meti bila crkva u Murvici.

Don Ivica Jurišić, župnik u Murvici, nemalo se iznenadio šokantnim otkrićem. 'U Ruplju je ukradeno jedno zvono, a ovdje su, nažalost, oba ukradena'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Materijalna šteta Više je osoba napalo sirotu ženu na autobusnoj stanici u Zagrebu: Ukrali su joj ruksak Policija traži ove ljude Od srpnja Jeste li ih vidjeli? Policija treba pomoć građana kako bi pronašla ove osobe

Nemir se uvukao i među mještane. Ovakvo svetogrđe, kažu, nisu mogli ni zamisliti. 'Mislim da taj koji je to učinio nije normalna osoba. Ostali smo svi šokirani i bez teksta', kazala je mještanka Nadija.

Kradljivcima očito nije smetala ni činjenica da se crkva jako dobro vidi s obližnje Jadranske magistrale.

'Mještani su ogorčeni. U konačnici, to su njihova zvona. Oni su ta zvona kupili, odvajali od onoga što imaju, od svoje sirotinje', kaže župnik.

A lopovi su ih otuđili s visine od čak 7 metara. U Murvici ne sumnjaju u razrađenu lopovsku taktiku. 'To je nešto organizirano, za to treba bar troje ljudi. To je organizirana banda', kazao je mještanin Milan

Kilogram bronce kao sekundarne sirovine stoji 25 kuna pa je tako lopov za 200 kilograma materijala mogao zaraditi 5.000 kuna.

Župnikove sumnje su pak, puno veće. Krađa je, ističe, mogla imati i drugu namjenu. 'Da se možda oskvrne sakralni objekt'.

No, Murvičanima je najvažnije samo jedno - da krivac bude pronađen i kažnjen a zvona ponovno na starom mjestu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene