Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U tijeku rušenje zgrade kina 'Zagreb'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Član Uprave Hoto grupe Miroslav Vajagić izjavio je da je započelo rušenje zgrade kina 'Zagreb' ne navodeći koliko će dugo ono trajati.

'Radovi će biti završeni sukladno vremenskom planu, po pravilu struke', kazao je Vajagić dodavši da će samo stanje na gradilištu odrediti završetak radova.

Pročitajte i ovo Rušenje hotela dio Splita zatrpalo u prašinu - 1 Vratile se maske Splićani se guše u prašini hotela Marjan: "Mislila sam da je snijeg kako je bio bijel balkon" Slika nije dostupna Zbog Cvjetnog Zelena akcija i Pravo na grad: Pozivamo gradonačelnika da suspendira sebe

Kino Zagreb bit će rastavljeno na dijelove, nakon čega će ući u kulturnu povijest.

Glasni protivnici rušenja koji su početkom godine pokrenuli mase, novi izlazak na ulice tek planiraju.

'Krizni odbor za Cvjetni trg je definirao dvije prioritetne točke obrane trga, a to su pješačka zona u Varšavskoj ulici i dvije zgrade na trgu koje su zaštićene', rekao je iz organizacije Pravo na grad Teodor Celakoski.

Upitan o početku izgradnje višenamjenskog kompleksa, Vajagić je istaknuo da se njegova izgradnja planira nakon što se završe svi postupci i pribave sve dozvole potrebne za izgradnju tog kompleksa. Dodao je da Hoto grupa ne može znati vremenski rok u kojem će ishoditi sve potrebne dozvole, ali da je njihov cilj dobiti ih u što kraćem roku.

Ocjenivši da taj projekt nije u interesu samo Hoto grupe, već i Zagreba, rekao je da se 'njime ostvaruje revitalizacija donjogradskog bloka'. 

'To je revitalizacija jednog zapuštenog dvorišta, zapuštenog i derutnog bloka', smatra Vajagić. Naglasio je da je, vezano uz rušenje zgrade kina 'Zagreb', Hoto grupa u zakonskom roku izvijestila sva nadležna tijela (Državni inspektorat, Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva i Gradski zavod za zaštitu spomenika kulture ).

Upitan očekuje li prosvjedne akcije udruga 'Pravo na grad' i 'Zelena akcija' koje se protive tom projektu Hoto grupe, Vajagić je kazao da njih prosvjedi 'apsolutno ne zanimaju'.

Više pogledajte u video prilogu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene