Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U 'Sunčanom Hvaru' popunjeno svega 750 kreveta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Loša turistička sezona na Hvaru poprimila je ziasta zabrinjavajuće razmjere. Ugostitelji bilježe čak 50 do 70 posto lošiji promet nego prethodnih sezona, a u 'Sunčanom Hvaru' sezonski su radnici zbog nedostatka gostiju već počeli dobivati otkaze.

U jednom od hvarskih hotela u samo nekoliko dana  otpušteno je nekoliko radnika. Oni sretniji svakodnevno dobivaju po nekoliko slobodnih dana, piše Slobodna Dalmacija

Pročitajte i ovo Inflacija; ilustracija - 1 U europskom vrhu Neke Vladine politike hrane inflaciju: Cijene rastu, ali sporije, od nas je gora samo Belgija Rad trgovina i šoping-centara Podaci DZS-a Otkrivene prehrambene navike Hrvata: Pogledajte koliko trošimo na hranu, ali i koje meso najviše jedemo

U devet hotela 'Sunčanog Hvara' ukupni je kapacitet 5 tisuća krevata, a trenutačno u njima boravi svega 750 gostiju. 

Za posao su počeli strepiti i svi ostali radnici 'Sunčanog Hvara', jer je razlog otpuštanja velik broj zaposlenih i mali broj gostiju.

'Želimo da naši radnici imaju vremena za odmor i da se na posao vrate svježi' izjavio je predsjednik Uprave 'Sunčanog Hvara' Jacques Bourgeois. Uz to istiće kako je hotelima bitna zarada, a ne broj noćenja, no nije potpuno jasno što donosi zaradu hotelu ako ne noćenja.

Čini se kako su se još jednom gradu u Hrvatskoj nerealno visoke cijene ove godine, barem kada je u pitanju turizam, obile o glavu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene