U prometnoj nesreći kod Novog Vinodolskog u ponedjeljak navečer je teško ozlijeđeno sedam osoba, od kojih su dvije operirane u KBC-u Rijeka, a sumnja se da su u jednom od automobila bili ilegalni migranti.


Kako javljaju iz riječkog KBC-a, sedmero je ljudi zaprimljeno na odjele intenzivne njege, neurokirugije, traumatologije i torakalne kirurgije. Jedna je osoba otpuštena kući, dok su dvije hitno operirane.

Vezani članci Marko Balen U strahu od izbjeglica: Slovenija postavlja nove kilometre žičane ograde uz granicu Migranti, ilustracija Hrvatske policajce često optužuju za zlostavljanje migranata, a u Danskoj ih brane: Hrvatska je zauzela dobar pristup

Uglavnoj je riječ o ozljedama ekstremiteta, doznaje se iz KBC-a. Kako je javila Policijska uprava primorsko-goranska, sudar se dogodio oko 18:40 u neposrednoj blizini Mitan marine kod Novog Vinodolskog. 20-godišnji vozač automobila Daewoo, državljanin BiH, oglušio se na zapovijed policijskih službenika da zaustavi vozilo. Skrenuo je u desnom oštrom zavoju na suprotni prometni trak, te se izravno sudario s nailazećim VW Golfom u kojem su bili vozač i suvozač.

U prometnoj nesreći ozlijeđen je i državljanin BiH koji je prevozio osobe za koje se sumnja da su ilegalni migranti, kao i dva hrvatska državljana u svojstvu vozača i suvozača vozila marke VW Golf. (Hina)