Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj koji je šokirao Hrvatsku

Načelnik kriminalističke policije otkrio: U stanu jedne od žrtava trostrukog ubojice pronađena droga

Ante Matković, načelnik Sektora kriminalističke policije
Ante Matković, načelnik Sektora kriminalističke policije DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ante Matković, načelnik Sektora kriminalističke policije Ante Matković, načelnik Sektora kriminalističke policije Foto: DNEVNIK.hr +0 Ante Matković, načelnik Sektora kriminalističke policije, i Mario Jurič Galerija 1/2 >>
Načelnik Splitske krim policije Ante Matković za Dnevnik Nove TV otkrio je da je u stanu jedne od žrtava trostrukog splitskog ubojice pronađeno 135 grama kokaina. Matković kaže i da je razina sigurnosti u Splitu na zadovoljavajućoj razini.

Policija je otkrila detalje trostrukog ubojstva u Splitu koje je šokiralo Hrvatsku. Uz osumnjičenog Filipa Zavadlava, uhićeno je još troje ljudi, a ubojica je otprije poznat policiji. Njegova obitelj je pod prismotrom Centra za socijalnu skrb, a on je bio prijavljen i za nasilje u obitelji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih Ilustracija Traje istraga Žena pronađena mrtva u talijanskoj crkvi: Bila je odjevena poput vampira, a policija sumnja na nešto bizarno

Nije samo ubojica bio poznat policiji, već i njegove žrtve. Zato se postavlja pitanje kako je moguće da takva ekipa slobodno šeta ulicama. Načelnik Sektora kriminalističke policije u Splitu Ante Matković kaže da odgovor na to pitanje treba tražiti kod nadležnih institucija.

''Ono što mogu reći je da smo u prethodnom razdoblju sve osobe procesuirali zbog počinjenja više kaznenih djela i prekršaja, a u kojoj su fazi postupci, to ćete morati pitati nadležna tijela – državno odvjetništvo i sud''.

U stanu žrtve pronađen kokain

Matković je za Dnevnik Nove TV otkrio i da je u danas oko 18 sati osumnjičenik priveden pritvorskom nadzorniku zbog počinjenja tri teška kaznena djela ubojstva i kaznenog djela dovođenja u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom. Danas je u popodnevnim satima policija pronašla i oružje koje je ubojica koristio u krvavom pohodu. Načelnik krim policije otkrio je da u stanu jedne od žrtava pronađeno 135 grama kokaina.

Ovaj je događaj otvorio pitanje sigurnosti u gradu Splitu. Matković kaže da je stanje sigurnosti na području grada i županije, kada je riječ o organiziranom kriminalu, zadovoljavajuće.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene