Načelnik Splitske krim policije Ante Matković za Dnevnik Nove TV otkrio je da je u stanu jedne od žrtava trostrukog splitskog ubojice pronađeno 135 grama kokaina. Matković kaže i da je razina sigurnosti u Splitu na zadovoljavajućoj razini.

Galerija


Policija je otkrila detalje trostrukog ubojstva u Splitu koje je šokiralo Hrvatsku. Uz osumnjičenog Filipa Zavadlava, uhićeno je još troje ljudi, a ubojica je otprije poznat policiji. Njegova obitelj je pod prismotrom Centra za socijalnu skrb, a on je bio prijavljen i za nasilje u obitelji.

Vezani članci Daša Dragnić, Ante Pranić i Ante Renić Posljednje obraćanje javnosti kandidata Koalicije ZA u Splitu: "Dalmacijom su zapuhali snažni vjetrovi promjena" Sudar u Splitu Splitska policija traži svjedoke prometne nesreće: Teške ozljede zadobili pješak i dijete

Nije samo ubojica bio poznat policiji, već i njegove žrtve. Zato se postavlja pitanje kako je moguće da takva ekipa slobodno šeta ulicama. Načelnik Sektora kriminalističke policije u Splitu Ante Matković kaže da odgovor na to pitanje treba tražiti kod nadležnih institucija.

''Ono što mogu reći je da smo u prethodnom razdoblju sve osobe procesuirali zbog počinjenja više kaznenih djela i prekršaja, a u kojoj su fazi postupci, to ćete morati pitati nadležna tijela – državno odvjetništvo i sud''.

U stanu žrtve pronađen kokain

Matković je za Dnevnik Nove TV otkrio i da je u danas oko 18 sati osumnjičenik priveden pritvorskom nadzorniku zbog počinjenja tri teška kaznena djela ubojstva i kaznenog djela dovođenja u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom. Danas je u popodnevnim satima policija pronašla i oružje koje je ubojica koristio u krvavom pohodu. Načelnik krim policije otkrio je da u stanu jedne od žrtava pronađeno 135 grama kokaina.

Ovaj je događaj otvorio pitanje sigurnosti u gradu Splitu. Matković kaže da je stanje sigurnosti na području grada i županije, kada je riječ o organiziranom kriminalu, zadovoljavajuće.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr