Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj Planinska

SUĐENJE SANADERU Svjedoče Šuker, Jandroković, Polančec i Biškupić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na klupi za svjedoke zagrebačkog Županijskog suda u srijedu bi se trebali pojaviti najbliži suradnici bivšeg premijera Ive Sanadera - Ivan Šuker, Gordan Jandroković, Damir Polančec i Božo Biškupić.

Sanaderovi bi ministri, kao članovi njegova užeg kabineta, trebali svjedočiti na korupcijskom suđenju u slučaju Planinska u kojemu se bivšeg premijera tereti da je primio 17 milijuna kuna 'provizije' nakon što je Ministarstvo regionalnog razvoja, uz Vladinu suglasnost, kupilo zgradu od tvrtke bivšeg HDZ-ova saborskog zastupnika i vlasnika mesne industrije Stjepana Fiolića.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Zašto to čine? Jandroković otkrio zašto se vrijeđa HDZ-ovce: "Nazivaju nas bandom, bagrom, gangsterima, kvislinzima…" Slika nije dostupna Slučaj Planinska Sud prihvatio prijedlog Sanaderove obrane: Na klupu za svjedoke pozvani Polančec, Šuker, Jandroković i Biškupić

Ispitivanje sudionika užeg kabineta i sjednice Vlade održane 2. travnja 2009. obrana je zatražila kako bi razjasnila okolnosti donošenja odluke o davanju suglasnosti ministarstvu na čijem je čelu bio Petar Čobanković za kupnju sporne nekretnine.

Odvjetnica Ive Sanadera Jadranka Sloković pojasnila je, tražeći ispitivanje Sanaderovih suradnika, da treba razjasniti je li optuženi bivši premijer na bilo koji način utjecao ili vršio pritisak na svoje suradnike da se donese odluka o kupnji zgrade u Planinskoj.

Županijski sud donio odluku - Sanader može na slobodu, USKOK najavio žalbu

Od Sanaderovih najbližih suradnika na ovom je suđenju ranije svjedočila njegova nasljednica Jadranka Kosor koja je u prosincu 2013. kazala da je ona potpisala odluku o kupovini zgrade u Planinskoj, ali tek nakon što je na užem kabinetu premijer detaljno objasnio kako je ta kupovina u interesu države.

Priču o Sanaderovu milijunskom mitu, koje mu je navodno odnio u kutiji za hrenovke, prvi je iznio upravo Fiolić, koji sada sa Sanaderom dijeli optuženičku klupu. Sve optužbe je, osim Fiolića, priznao i Čobanković, no on je nakon nagodbe s tužiteljstvom osuđen na rad za opće dobro.

Uz Sanadera i Fiolića na optuženičkoj je klupi i Mladen Mlinarević, čija je tvrtka Inžinjerski biro, prema Uskokovim tvrdnjama, udvostručila vrijednost nekretnine u Planinskoj prije nego što ju je otkupilo Čobankovićevo ministarstvo. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene