Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U prosjeku 215,7 kuna

U srijedu isplata dividende iz Fonda hrvatskih branitelja za 2008.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prekosutra počinje isplata dividende svim udjeličarima u Fondu hrvatskih branitelja za 2008., te će za tu namjenu biti isplaćeno gotovo 67 milijuna kuna, prosječno 215 kuna po branitelju, izvijestio je danas ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić.

Ministar je na konferenciji za novinare istaknuo da je, unatoč aktualnoj krizi i recesiji, Fond uspješno poslovao - imovina mu, zaključno s prošlim tjednom, iznosi 2,2 milijarde kuna, a vrijednost udjela porasla je s 569 na 715 kuna u ovoj godini. Potvrdu uspješnosti poslovanja Fonda Ivić vidi i u činjenici da procijenjena dobit Fonda u ovoj godini iznosi između 240 i 250 milijuna kuna. Udjeličarima u Fondu (braniteljima i članovima obitelji poginulih, zatočenih i nestalih branitelja) koji nisu prodali udjele poručio je da to i ne čine, ističući da je Fond stabilan, te da u idućoj godini mogu računati i na daljnji rast vrijednosti udjela.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Isplata kreće u ponedjeljak Fond branitelja dijeli 154,48 milijuna kuna Slika nije dostupna Uvjet strukturne potpore i uređenje tržišta 'Nužno usklađivanje mjera ribarske politike s politikom EU'

‘Za očekivati je da će 2010. biti godina izlaska iz krize i da će udjeli dalje rasti’, rekao je Ivić. Predsjednik Uprave Erste-Investa, društva koje upravlja Fondom, Josip Glavaš rekao je kako ne može obećati da će vrijednost udjela u 2010. rasti, ali je obećao da će njegova tvrtka učiniti sve da tako bude. Izvijestio je će udjeličarima u prosjeku biti isplaćeno 215,7 kuna, budući da ih većina u vlasništvu ima oko deset udjela u Fondu, dodavši da ni jednu isplatu dividende neće zahvatiti tzv. krizni porez.

Dividenda, za isplatu koje će Fond izdvojiti 69,9 milijuna kuna, iznosi trećinu imovine Fonda, a po trećinu još čine imovina koja se reinvestira i sredstva namijenjena Fondu za stipendiranje djece hrvatskih branitelja te Zakladi hrvatskih branitelja. Ivić je izvijestio da je zaključen natječaj na koji je pristiglo ukupno 10.252 zamolbe za stipendiju te da je u tijeku njihova obrada, a za isplatu stipendija za školsku godinu 2009/2010. osigurat će se, kazao je, 63 milijuna kuna. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene