Vatrogasci s područja Splitsko-dalmatinske županije imali su pune ruke posla tijekom noći zbog brojnih požara koji su jučer buknuli u toj županiji, a gašenje im je otežano zbog jakog vjetra.

Galerija


Iz Vatrogasno-operativnog centra Split u utorak su izvijestili da su u Zelovu kod Muća sinoć oko 22 sata vatrogasci gasili požar trave i niskog raslinja. U gašenju su sudjelovala 23 vatrogasca sa šest vozila iz Muća, Klisa, Vranjica i iz DVD-a Zagore. Zbog jakog vjetra bilo je otežano gašenje požara koji je i dalje aktivan, zbog čega su gasitelji ostali na terenu i tijekom noći.

Vezani članci Požar u sušari soje - 8 Požar u sušari soje u Zagrebu: Vatrogasci i radnici prazne 100 tona soje iz sušare visoke 25 metara U Splitu gorjeli kontejneri i automobili, Ilustracija U Splitu rano jutros izbio požar: Vatrogasci gasili vatru na kontejnerima i automobilima

U Potravlju kod Sinja gori borova šuma koju gase pripadnici Javne vatrogasne postrojbe (JVP) grada Sinja sa osam vatrogasaca i četiri vozila. Radi se o požaru na nepristupačnom terenu koji je i dalje aktivan te ga se nadgledalo i tijekom noći.

Od jučer popodne oko 17 sati lokaliziran je požar između Postira i Orlovice na Braču, gdje je do sada izgorjelo oko 1,5 hektara borove šume. S vatrenom su se stihijom borila 34 vatrogasca s područja otoka koji su na raspolaganju imali devet vozila, a i oni su noć proveli na terenu.

I požar u Prološcu Gornjem i Bušenju nedaleko Imotskog koji je buknuo u ponedjeljak nešto poslije 15 sati nadgledao se prethodne noći. Tamo gori nisko raslinje i hrastova šuma, a na intervenciji je osam vatrogasaca s tri vozila. Do sada je opožareno oko deset hektara.

Uz te aktivne požare županijski su vatrogasci ugasili još šest manjih požara, a oni splitski uz to su odradili i nekoliko tehničkih intervencija. (Hina)