Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaklada Ana Rukavina

U spašavanju ljudskih života doprinijelo 311 građana Zagreba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U četvrtak, 10. srpnja, Zaklada Ana Rukavina je u Zagrebu održala akciju upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Ovom akcijom upisa, održanom na inicijativu obitelji Bičanić, tražio se potencijalni darivatelj krvotvornih matičnih stanica za njegovu šesnaestogodišnju kćer Paulu koja se trenutno liječi od leukemije na KBC-u Zagreb.

Pročitajte i ovo Darivanje matičnih stanica na Korzu - 2 Zaklada Ana Rukavina "Puno ljudi čeka u redu": U hvalevrijednoj akciji građani se okupili da bi pomogli malenoj Riti Slika nije dostupna Humanitarna akcija koja spašava živote Najdraži cvjetovi Ane Rukavine zamirisali su diljem Hrvatske: Osmu godinu prikupljala su se sredstva za Zakladu

Poruka svake akcije upisa koje Zaklada Ana Rukavina održava diljem Hrvatske je „lijek je u nama“. Time Zaklada želi još jednom podsjetiti građane da u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži.

Zaklada Ana Rukavina financirat će stručno usavršavanje jednog liječnika u Americi

Potrebno je samo upisati se u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te ako se utvrdi HLA kompatibilnost s oboljelom osobom, možemo joj pomoći da se izliječi.

Tijekom osam uspješnih godina rada Zaklada je uz pomoć brojnih građana povećala broj potencijalnih darivatelja s početnih 150 na današnjih 45.041 građana, od čega je čak 39.259 uzoraka tipizirano.

Iz hrvatskog je Registra izdano ukupno 42 transplantanta za hrvatske i inozemne pacijente. Povećanje upravo te brojke, koja znači novu šansu za život teško oboljelih, ključni je motiv daljnjeg rada Zaklade Ana Rukavina.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene