Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uzgajala marihuanu

Srpska narkomama u pritvoru s bebom: Bila je na čelu međunarodne skupine, s djetetom je obilazila plantaže i išla na sastanke s dilerima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Španjolska policija prošlog tjedna je razbila skupinu koji su u okolici Barcelone imali plantaže marihuane. Na čelu im je bila srpska državljanka. Policiju je iznenadilo kad su njezinu stanu pronašli bebu.

U javnost izlaze detalje o kriminalnoj skupini od 30 članova, na čijem je čelu bila državljanka Srbije (37). U Španjolskoj su uhićeni zbog uzgoja plantaža marihuane.

Pročitajte i ovo Potraga za nestalom djevojčicom Dankom Nastavlja se potraga Dvogodišnje Danke nema već treći dan, istraga kreće u novom smjeru, susjeda: "Jedna stvar mi je sumnjiva" Aleksandar Vučić Teški dani Vučić poslao čudnu poruku te rekao da će sve objasniti: "Nije mi lako reći kakve smo vijesti dobili"

Srpski mediji pišu kako je istraga počela slučajno, policija je došla u kuću u gradiću Olivela pokraj Barcelone zbog požara koji je planuo zbog ilegalnih električnih instalacija koje su opskrbljivale plantažu marihuane.  

Ubrzo se otkrilo da su tu kuću i još neke u okolici iznajmili Srpkinja koja je nedavno rodila i njezin partner. U kućama su izgradili čitavu mrežu laboratorija za uzgoj marihuane, prenosi Blic.

Policija je pokrenula istragu i pretresla 19 stanova. Zatvorili su 12 plantaža i zaplijenili 12.600 stabljika, 190 kilograma obrađene marihuane i 50.000 eura.

Uhićeni "radnici" na plantažama, kako dalje piše Blic, uglavnom su srpski državljani. Pod istragom je još pet državljana Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Velike Britanije i Španjolske.

"Čuvanje plantaža obavljali su državljani Srbije koje je uhićena angažirala. Plaćala im je put u Španjolsku i za poslove im davala fiksnu plaću. Povremeno je dovodila nove radnike, a stare slala nazad u Srbiju kako ne bi izazivala sumnje", prenose srpski, španjolske medije.

Nekolicina uhićenih imala je lažne hrvatske i slovenske putovnice.

Srpkinja je u pritvoru s nedavno rođenom bebom jer i dalje doji. La Vanguardia piše kako je bebu vodila svuda sa sobom, u obilaske plantaža i na sastanke sa suradnicima. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene