Stanari dubrovačke Solinske ulice pobunili su se zbog gradnje u njihovoj ulici. Kažu da se gradi mimo zdrave pameti. Danas se u jednu od kuća u ulici zabio – kamion.

Galerija


Nema mira za stanovnike Solinske ulice koji se u pobunili zbog gradilišta u blizini njihovih kuća. "Oni su postavili zaštitnu mrežu, ali to ništa ne pomaže. Ja živim tamo na trećem katu, kamen mi je doletio u kuću, prvi dan dva. Drugi dan susjedima isto tako", rekla je prije nekoliko dana za Dnevnik Nove TV stanarka u Solinskoj ulici Ivančica Kalanj.

Vezani članci Boris Johnson i Mato Franković Gradonačelnik Dubrovnika poslao pismo britanskom premijeru: ''Dubrovački turizam ovisi o britanskom tržištu. Kod donošenja mjera promatrajte Hrvatsku po regijama, ne kao cjelinu'' Mato Franković Grad rekorder od države traži pomoć: ''Ne bih želio da ispadne da je Dubrovnik grad prosjak, ali njegovi rekordi su punili državni proračun''

Radovi u ulici i dalje nisu obustavljeni, a ljutnju među stanarima izazvao je i današnji događaj. Naime, u rub jedne kuće zabio se kamion pun građevinskog materijala. Treba li čekati da netko strada pa da se nešto i poduzme, pitaju se građani, piše portal Dubrovnik.net.

Inače, aktualna gradska se vlast posljednje dvije godine zbog megalomanske gradnje u Dubrovniku vadi na postojeći GUP, no sada se najavljuju revizije unutar odjela, i to nakon ostavke pročelnice za izdavanje građevinskih dozvola Silve Vlašić. Ona je kao razlog ostavke navela činjenicu da se ne može više nositi s lošim odredbama GUP-a i megalomanske gradnje.