Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U inat krizi

Božić bez Grincha: Slavonci ne misle štedjeti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slavoncima nitko neće ukrasti Božić. Unatoč preporukama s Markova Trga da božićnih domjenaka ne bude, oni će se organizirati u gradu Osijeku, Osječko-baranjskoj županiji i gotovo svim javnim poduzećima i ustanovama.

Unatoč uputama s Markova trga, Osječko će poglavavarstvo za svoje djelatnike organizirati Božićni domjenak. 

Pročitajte i ovo Ograničenja vode u Španjolskoj - 4 Katalonija na udaru Izvanredno stanje zbog najveće suše u povijesti: Spremaju se ograničenja potrošnje vode Ilustracija Podaci HNB-a Evo koliko Hrvati imaju na štednji, objavljena je i brojka milijunaša, njihov novac premašuje 2,4 milijarde eura

Štedjeli su Slavonci itekako u podrumima i rovovima dok su im nad glavama letjele granate. No, i u ratu se slavio Božić.

'Mi Slavonci inače u zadnjih nekoliko godina imamo skromne proslave. Tako će biti i ove godine. Nitko nam ne može zabraniti da okupimo ljude i da im poželimo sve najbolje', izjavio je Gordan Matković iz osječkog HSP-a.

Božić će se proslaviti domjenkom i u Osječko-baranjskoj županiji. Osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo kaže kako su i do sada radili dva prijema godišnje; jedan za za dan županije, a drugi za Božić. Dodao je kako su ta slavlja oduvijek bila skromna i dostojanstvena.

Slavonci drže do tradicije. Novci su za domjenke već osigurani. No, u duhu Božića mogli bi se ti novci i prenamjeniti.

Više u video prilogu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene