Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Država protuzakonito uzima prosvjetarima

U škole stigli dopisi za skidanje kriznog nameta već u srpnju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu 'Preporod' ustvrdio je da dopis upućen školama kojim se traži da se na srpanjsku plaću zaposlenicima obračuna tzv. krizni porez predstavlja još jedan pokušaj protuzakonitog zavlačenja ruku države u prosvjetarske džepove.

'Smanjenje plaća čak i prije nego sramotni zakon bude donesen i stupi na snagu očit je dokaz ne samo posvemašnje panike među vladajućima nego i nedopustivog omalovažavanja Sabora od strane izvršne vlasti i grub šamar funkcioniranju pravne države', priopćio je sindikat Preporod.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predsjednik Mesić 'Kod kreiranja cijena ne vrijede obećanja niti časne riječi' Slika nije dostupna Uvodi se porez na dividendu Zabrana zapošljavanja u državnoj upravi do proračuna 2010.

Sindikat upozorava da se ništa ne čini kako bi se stalo na kraj kašnjenjima isplata materijalnih prava, ali se retroaktivno smanjuju ionako sramotno niske plaće u prosvjeti. Preporod je pozivao predsjednicu Vlade Jadranku Kosor da žurno opozove sve ovih dana upućene dopise u školama i da s primjenom kriznog poreza krene nakon što se za to steknu zakonski uvjeti, odnosno s plaćom za kolovoz u rujnu.

>> Trgovački lanci zbog rasta PDV-a neće dizati cijene

>> Sabor izglasao veći PDV i trošarine na luksuz

>> Ne zamrzavajte usklađivanje mirovina

Izostane li žurna reakcija Jadranke Kosor, onda je jasno da iza najnovijeg primjera protuzakonite otimačine i uvođenja svojevrsnog izvanrednog stanja u državi stoji upravo predsjednica Vlade, kažu u sindikatu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene