Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi kirurški odjel

U Šibeniku otvoren novi kirurški odjel vrijedan 30 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravstva Darko Milinović danas je u šibenskoj bolnici otvorio najsuvremeniji kirurški odjel u Hrvatskoj vrijedan više od 30 milijuna kuna.

‘Ovo nije predizborni čin jer smo mogli čekati još neko vrijeme’, naglasio je Milinović. Ministar zdravstva posljednji put je posjetio bolnicu u Šibeniku prije dvije godine kada su zbog onečišćenja vode prijetile zarazne bolesti, na odjelu kirurgije srušio se strop, a bolnica je bila zadužena čak dvjesto milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Dostava pošiljaka: Ilustracija - 5 Gdje je zapelo? Je li ovo rekord? Poslali pošiljku na kratku relaciju, nevjerojatno koliko je putovala: "Čak i u vrijeme rata je pošta funkcionirala točno u dan" Pernar privedn u Šibeniku novi cirkus Pernar opet priveden, ovaj put u drugom gradu: Oglasila se i policija

>> Milinović raspustio povjerenstvo i zakon dao u ruke svom ministarstvu

‘Moj prvi radni dan kao ministra pao je strop pa se onda pojavila žuta voda. Zatim smo dogovorili zdravstvenu reformu i ona je rezultirala ovim što vidite, a to je kirurgija po europskim standardima’, kazao je Milinović.

Prijetio je prije dvije godine Milinović upravi i ravnatelju da ne želi ni kunu novoga duga, jer će biti razriješenih dužnosti. Danas nije, tvrdi, došao u predizborne svrhe, ali će ponosno opravdati reformu zdravstva koju je pokrenuo

Šibenska bolnica izvlači se iz krize. Dobili su sudske sporove, kompenzirali poneki dug. Uspjeli su prikupiti 30 milijuna za najsuvremeniji kirurški odjel u Hrvatskoj. Teških nekoliko godina proživio je ravnatelj slušajući kritike nekoliko ministara.

‘Moram reći da smo ja I sadašnji minister još kod ravnatelja skupa sjedili. Tada su nam dijelili packe, a sadašnjem ministru nije trebalo puno objašnjavati koji su problemi’, kazao je Željko Burić, ravnatelj šibenske bolnice.

Ministar je iz Šibenika otišao sretan, još jednom naglasivši kako je zdravlje i zdravstvo važnije od imena i stranačke boje bilo koje hrvatske vlade.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene