Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ekobomba za koju svi znaju

Šibenik: Otrovni mulj ugrožava zdravlje 12 tisuća ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zamislite da usred grada imate pravu ekobombu za koju znaju sve relevantne državne institucije no usprkos tome ništa ne poduzimaju.

Upravo je takva situacija u Šibeniku, prema pisanju Slobodne Dalmacije. I to već više od dvije godine. Radi se o brdima iskopanog otrovnog mulja koji je godinama bio deponiran pod zemljom u krugu bivše tvornice elektroda i ferolegura. U postupku započete sanacije izvađen je na površinu i ostavljen, ničim zaštićen, udaljen samo 150 metara od prvih kuća u šibenskoj gradskoj četvrti Njivice gdje živi 12 tisuća stanovnika.

Za postupak sanacije Fond za zaštitu okoliša, na čelu s Vinkom Mladineom, pozajmio je gradu 20 milijuna kuna. Posao je trebala obaviti zadarska tvrtka 'Odlagalište sirovina', na čelu s Mihom Zrnićem. Radovi su zaustavljeni prije više od dvije godine iako je već potrošeno 16 milijuna kuna. U međuvremenu su Mladineo i Zrnić završili u pritvoru.

Građani vjeruju da su sva ta crna brda koja su postala sastavni dio šibenskih vizura zapravo neopasna troska. No, čak ni troska na otvorenom nije bezopasna.

Pročitajte i ovo Policija uhitila osumnjičene Tučnjava u Šibeniku Trojica muškaraca nasmrt pretukla pomorca, jedan bivši profesionalni boksač: Sve je počelo u kafiću... POS stanovi; ilustracija - 1 I to su dočekali Kraj iščekivanja za šibenske obitelji: Ministar Bačić uručio im ključeve stanova


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene