Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasni otpad čeka sanaciju

U Šibeniku otkucava ekološka bomba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šibenčanima prijeti ekološka bomba. Uzaludno čekaju sanaciju opasnog otpada s prostora bivše tvornice elektro-lita i fero-legura.

Dok se uklanjanje neopasne troske nesmetano odvija, u nadležnim se institucijama ne mogu dogovoriti oko ovog otrovnog. Umjesto zbrinjavanja opasnog otpada sanacija je prekinuta prije gotovo 2 godine, a na otvorenom su ostale ogromne hrpe koje sada ugrožavaju gotovo 20 tisuća stanovnika Šibenika.

Pročitajte i ovo Njemačka policija, ilustracija Čeka ga teška kazna Prvotravanjska šala otišla predaleko: Svojim potezom izazvao je veliku policijsku akciju Na kuću Irfana Čengića bačena ručna bomba, ilustracija Očevid u tijeku Šok u Sarajevu: Na kuću načelnika bačena bomba

Inspekcija ministarstva zaštite okoliša program sanacije proglasila je neadekvatnim. 'U međuvremenu je došlo do smjene na čelu Fonda za zaštitu okoliša koji traži provođenje novog natječaja za izvođača radova', ispričao je Krešo Šakić direktor TEF-a. Direktor se nada da bi se već krajem ovog tjedna mogao postići dogovor.

No, nisu u opasnosti samo stanovnici okolnih naselja. Dok se u institucijama godinama pokušavaju dogovoriti kako sanirati TEF, nitko ne razmišlja o tisućama šibenske djece koja svakodnevno treniraju na  bazenu. 'Predviđene su u programu sanacije dvije moguće metode, oporaba ili solidifikacija, ili termička obrada. Svako od njih se onog trenutka kada poslovi krenu mogu riješiti u vrlo kratkom vremenu, tri do četiri mjeseca', dodao je direktor Šakić.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene