Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Saudijskoj Arabiji otvoren hotel za žene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hotel koji je u cijelosti i isključivo namijenjen ženama otvoren je u izrazito konzervativnoj Saudijskoj Arabiji i prvi je takav hotel uopće na Bliskom istoku.

Princ Sultan ben Salman ben Abdel Aziz, glavni tajnik vrhovnog povjerenstva za turizam, nazočio je svečanom otvorenju Luthan Hotela u Rijadu.

Pročitajte i ovo Bruna Papić - 1 Napadač priveden Stravičan napad na žene u Splitu: Struka poslala jasnu poruku, a jedno je ključno Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici

U Saudijskoj Arabiji u kojoj su dva najveća svjetska islamska svetišta, Meka i Medina, vrijede načela vehabizma, strogog tumačenja islama koji na temelju šerijata nameće potpunu odvojenost spolova.

Hotel s 26 soba nudi budućim gošćama 150 vrsta kupki i vrhunsku kuhinju.

Princeza Madawi Bint Mohammad ben Abdallah koja predsjeda upravnim odborom hotela kaže da je njegovo otvorenje velik korak naprijed za Saudijke.

U Saudijskoj Arabiji žene se ne smiju pojavljivati u društvu muškaraca ukoliko nisu s njime u bliskom srodstvu, ne mogu putovati bez dopuštenja supruga ili nekog drugog muškarca iz obitelji, ne smiju same jesti u restoranu i voziti automobil, a u javnosti se ne smiju pojaviti nepokrivene.

U prosincu je elitni hotel Rosewood Corniche u Džedi, saudijskom gradu na Crvenom moru, objavio odluku da će jedan cijeli kat namijeniti isključivo ženama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene