Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Želio se pridružiti teroristima

U Sarajevu uhićen muškarac zbog povezanosti s ISIS-om

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policajci Državne agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA) u suradnji s pripadnicima Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA) u srijedu su u Sarajevu uhitili muškarca povezanog s terorističkim aktivnostima, potvrđeno je iz Tužiteljstva BiH koje istražuje taj slučaj.

U priopćenju državnog tužiteljstva nije naveden identitet uhićenog osim činjenice da je riječ o osobi mlađe životne dobi.

Pročitajte i ovo Sarajevo Alarmantno stanje Sarajevo je drugi najzagađeniji grad na svijetu: Zbog kvalitete zraka godišnje umre 3300 ljudi Požar trgovačkog centra u Sarajevu - 6 Vatrogasci na terenu VIDEO/FOTO Gori trgovački centar u Sarajevu: Vatra zahvatila i hotel, čule se eksplozije

Portal Žurnal blizak sigurnosnim službama objavio je da je riječ o stanovitom Amiru Haskiću.

Sigurnosne agencije u BiH pribavile su informacije da je uhićeni bio u kontaktu s osobama koje borave na ratištima u Siriji i Iraku i bore se u redovima terorističke organizacije Islamska država (IS).

Uhićeni se u tim kontaktima raspitivao o mogućim načinima odlaska u Siriju i Irak kamo je i sam planirao otputovati kako bi se pridružio teroristima.

Tužiteljstvo BiH ga za sada tereti za kazneno djelo protuzakonitog pridruživanja stranim paravojnim ili parapolicijskim postrojbama. Uhićeni je priveden na ispitivanje, a nakon toga će biti donesena odluka o eventualnom određivanju pritvora.

Iz Tužiteljstva BiH su istaknuli da u suradnji s policijskim agencijama i OSA-om, ali i inozemnim obavještajnim agencijama poduzimaju kontinuirane mjere kojih je svrha otkriti i sankcionirati državljane BiH koji se pokušavaju pridružiti paravojnim ili parapolicijskim postrojbama.

Sigurnosne agencije u BiH su u lipnju u takvom pokušaju spriječile Enesa Mešića. Zakonskim mjerama u proteklih godinu i pol praktično je potpuno prekinut odlazak državljana BiH na sirijska i iračka ratišta.

Pretpostavlja se da je u vrijeme uspona tzv. Islamske države u njezine redove stupilo najmanje 160 vojno sposobnih državljana BiH od kojih je barem pedeset na ratištu i poginulo. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene