Iako su prosječne plaće u Hrvatskoj za 300 eura niže nego u Sloveniji, Hrvati od Slovenaca troše upravo 300 eura više!


Ukupni neplaćeni dug građana dosegnuo je više od 14 milijardi kuna, a to su gotovo dva godišnja proračuna grada Zagreba.

Vezani članci HEP Elektra ih htjela ovršiti, a ispalo da su zapravo - preplatili račun: "Ovo im nije prvi put da pokušavaju od nas izvući pare za navodna dugovanja" Slika nije dostupna Zbog dugova bolnica veledrogerije na rubu: "Ovo više ne možemo financirati"

Hrvatski građani imaju sve više problema s otplatom svojih dugova. Ukupan broj računa koji su trebali biti plaćeni, ali nisu je 14,32 milijarde kuna. No možda još više brine da su građani od travnja do svibnja ukupan iznos svojih nepodmirenih obveza podigli za čak 700 milijuna kuna i zbog tih nepodmirenih računa čak 223.840 građana je u blokadi računa u Fini.

>> U svibnju blokirano šest posto više računa građana nego u travnju!

Kada plate svoje obveze Fina će im odblokirati račune. Svi ti građani koji imaju probleme s dugovima istovremeno zajedno s tvrtkama, ubrizgali su na konto PDV-a čak jednu milijardu kuna više u državni proračun. To itekako pomaže ministru financija Slavku Liniću da održi kreditni rejting.

Istovremeno, Vlada je podbacila. Na početku godine je imala jedan optimistični plan da investicije u cijeloj 2012. podigne za sedam posto. Ali, u prvih šest mjeseci, prema podacima ministarstva financija i privatne i državne investicije pale su za deset posto. Ta brojka sugerira da ce Hrvatska u 2012. najvjerojatnije opet biti u recesiji.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.