Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ratni zločin

Branimiru Glavašu skinut imunitet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog ponovnog postupka u slučajevima 'Selotejp' i 'Garaža' danas je MIP odlučivao o ukidanju imuniteta Branimiru Glavašu.

Prije plenarne rasprave, u Saboru je zasjedalo Mandatno-imunitetno povjerenstvo, koje je odlučivalo o ukidanju zastupničkog imuniteta Branimiru Glavašu (HDSSB) radi ponovnog postupka pred Vrhovnim sudom na temelju odluke kojom mu je Ustavni sud ukinuo pravomoćnu presudu za ratni zločin u slučajevima "selotjep" i "garaža".

Pročitajte i ovo Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti" Hrvatski sabor Mimo plaće Saborski zastupnici u tri mjeseca potrošili 247.000 eura: Na jedno je otišlo najviše novca

Glavašu je imunitet ukinut jednoglasno.

Hrvatski sabor danas je nastavio zasjedanje raspravom o izvješću o obavljenoj učinkovitosti sprječavanja i otkrivanja prijevara kod trgovačkih društava u vlasništvu lokalne i regionalne samouprave.

Državni ured za reviziju revidirao je učinkovitost sprječavanja i otkrivanja prijevara tijekom 2014. u 106 trgovačkih društava na području svih 20 županija i Grada Zagreba.

Revizori su ocijenili da je sedam društava poduzimalo sve potrebne aktivnosti kako bi otkrilo prijevare, 84 društva su djelomično poduzimala, a 15 ih nije poduzimalo potrebne aktivnosti.

Nepravilnosti se, među ostalim, odnose na neregulirano primanje darova i ugošćavanje, nedostatnu brigu za troškove goriva, službenih automobila i mobitela, zapošljavanje i nabavku mimo propisane procedure itd.

(Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene