Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za danas je u Saboru najavljena rasprava u prvom čitanju o prijedlogu zakona o strateškim investicijskim projektima.


Danas slijedi nastavak sjednice Hrvatskog sabora. Najavljena je rasprava u prvom čitanju o prijedlogu zakona o strateškim investicijskim projektima. Prijedlog tog zakona proteklih je mjeseci podigao popriličnu buru u javnosti.

Vezani članci Gordan Jandroković Jandroković oštro po Mostu: ''Oni uvijek traže fotelje, traže plijen, ponašaju se kao farizeji'' Zlata Hrvoj Šipek, nova državna odvjetnica Nakon afere masoni Hrvatska dobila prvu glavnu državnu odvjetnicu

Zakonom se na 15 dana ograničavaju rokovi za izdavanje rješenja nakon što investitor preda uredan zahtjev. Taj se rok iznimno može produljiti za još 15 dana, s tim da će institucija koja izdaje rješenje to morati prijaviti Vladinu povjerenstvu za strateške projekte te obavijestiti i investitora.

Da neki projekt uđe na listu strateških, morat će biti sukladan dokumentima prostornog uređenja, a vrijednost će mu morati biti veća od 150 milijuna kuna.

Izuzetak su projekti za koje postoji mogućnost sufinanciranja iz fondova EU, kad je ta granica 75 milijuna kuna. Za projekte na nerazvijenim područjima i otocima, granica je 20 milijuna kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook