Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U rujnu novi svjedoci u istrazi za otmicu mladog Slovenca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državno odvjetništvo zatražilo je saslušanje novih svjedoka u istrazi protiv Armenda Musliua i Vitorija Vukdedovića, osumnjičenih za otmicu slovenskog mladića Jure Bajde, čije je mrtvo tijelo krajem lipnja pronađeno zakopano u okolici Popovače.

Novi bi se svjedoci trebali saslušati u rujnu, a Musliu i Vukdedović do tada će, najvjerojatnije, ostati u pritvoru, kazao je glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Ratko Ščekić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Presuda za ubojstvo sina direktora Petrola Za otmicu i ubojstvo Jure Bajde po 30 godina zatvora Slika nije dostupna Optuženi osumnjičenici za ubojstvo Jure Bajde

Saslušanje novih svjedoka, odnosno dopunu istrage, državno je odvjetništvo zatražilo jučer poslijepodne pred kraj radnog vremena, nakon što je istražni sudac Oliver Mittermayer saslušao sve ranije predložene svjedoke i predmet vratio tužiteljstvu na odlučivanje.

Iako je obdukcijom mladićeva tijela policija utvrdila da je sin
uglednog slovenskog poslovnog čovjeka brutalno ubijen, Musliu i Vukdedović i dalje se terete samo za otmicu.

Prema pisanju medija, Vukdedović je u prvom iskazu kazao da nema ništa s ubojstvom i otmicom, a za zločin je optužio Musliua. Vukdedović je navodno policiju i doveo do mjesta gdje je mladić bio zakopan.

Prvoosumnjičeni Musliu također je odbio bilo kakvu povezanost s ubojstvom Slovenca. Tvrdi da je sam Jure Bajda smislio plan kako bi inscenirali otmicu da od bogatog oca izvuče novac te da su u svemu sudjelovala još dvojica muškaraca čiji identitet nije želio otkriti, navodno zbog straha za svoj život. No tvrdi da njihova imena policija zna.

U istrazi je do sada, među ostalima, saslušan otac ubijenog mladića, dok Musliuov brat i djevojka nisu željeli govoriti pred istražnim sucem.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene