Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog prebrze vožnje

FOTO Pomorska nezgoda u Rijeci: Brod udario u obalu, oštećeno pristanište

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lučka kapetanija Rijeka zaprimila je dojavu o pomorskoj nezgodi koja se dogodila tijekom pristajanja stranoga teretnog broda u riječku luku i uslijed koje je oštećeno lučko pristanište.

Prema prikupljenim podacima, utvrđeno je da se pomorska nezgoda dogodila u četvrtak u 9:43 sati, kad je motorni brod privatnog brodara za prijevoz generalnog tereta, 'Cherokee', koji plovi pod malteškom zastavom, prilikom manevra prilaska pristaništu, zbog prevelike brzine pramcem udario u vez na poziciji Praška obala - zapad.

Brod je dug 139 metara, širok 16.5 metara, snage strojeva od 1766 KW i mase od 4962 bruto tona, a na njemu je bilo 13 članova posade.

U trenutku udara u obalu nitko od članova posade nije ozlijeđen, a od siline udara nastala su oštećenja na pristanišnom vezu te je polomljen jedan bokoštitnik, dok na pramcu broda, osim površinskih oderotina nije utvrđeno veće oštećenje.

Trajekt Hanibal Lucić na Silbi udario u obalu, putnici prespavali na brodu

Zapovjednik malteškog teretnog broda K.O., ukrainske nacionalnosti (51), podvrgnut je alkotestiranju no nije mu pronađen alkohol u krvi. Prema izvješću lučkog peljara, zapovjednik nije na vrijeme smanjio brzinu broda prilikom pristajanja.

Jednostavno je kasno uočio da se prevelikom brzinom približava obali pa je usprkos uključivanju strojeva u puni pogon unatrag došlo do udara u obalu.

Djelatnici Lučke uprave Rijeka procjenjuju štetu na obali i pripremaju odštetni zahtjev prema vlasniku broda. Inspektori Lučke kapetanije Rijeka obavili su očevid te će prekršajnim nalogom kazniti zapovjednika broda.

Pročitajte i ovo Nasukani brod Izvijestilo Ministarstvo Ljudi s nasukanog broda prebačeni na kopno Ilustracija Tragedija u Mozambiku Bježali od epidemije, ukrcali se na brod koji je potonuo, poginulo više od 90 ljudi

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene