Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Rijeci zrak gori nego u Sisku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rezultati mjerenja su potvrdili da je zrak oko rafinerije na Mlaki u trećoj kategoriji odnosno da je zagađen.

Do kraja 2010. godine postrojenja Ina Maziva na Mlaki bi trebala biti preseljena, ali to više nije stav samo demagoga iz Uprave Ine već će takav zaključak prihvatiti Poglavarstvo grada Rijeke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Krivac za zrak u Sisku nije samo INA' Slika nije dostupna U Sisku uskoro postrojenje 'Claus'

Preseljenje i pooštrenje mjera koje trebaju rezultirati kvalitetnijim zrakom najavio je gradonačelnik Vojko Obersnel na konferenciji za novinare.

'Iako smo prije više od mjesec dana poslali pismo upravi Ine u vezi s očitovanjem uprave da preseljenje pogona s Mlake nije prioritet, a stigli su i rezultati mjerenja kvalitete zraka koje provodi Zavod za javno zdravstvo na osnovi kojih se može zaključiti da će Ina morati nešto poduzeti kako bi do preseljenja zrak bio kvalitetniji', rekao je Obersnel.

Naime, mjerenjima razina onečišćenja zraka na mjernim postajama za trajno praćenje kakvoće zraka postavljenim u Trogirskoj ulici i Ulici Ivana Sušnja utvrđeno je da je na tom području grada Rijeke u 2006. godini zrak bio prekomjerno onečišćen vodikovim sulfidom i sumporovim dioksidom odnosno da je kakvoća zraka na tom području bila treće kategorije.

Alarmantan je podatak da je onečišćenje zraka na utjecajnom području Rafinerije u 2006. godini bilo isto tako loše kao u Sisku, dok je u 2007. godini stanje u Rijeci bitno lošije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene