Obavijesti Video Pretražite Navigacija
fašnik u punom sjaju

FOTO Tisuće maškara zavladalo Rijekom: Dio ukazao na ono što im je smetalo posljednih 365 dana

Aktualno Galerija Karnevalska povorka u Rijeci - 4 Karnevalska povorka u Rijeci - 4 Foto: DNEVNIK.hr Riječki karneval - 3 Riječki karneval - 3 Foto: DNEVNIK.hr Riječki karneval - 2 Riječki karneval - 2 Foto: DNEVNIK.hr Riječki karneval - 1 Riječki karneval - 1 Foto: DNEVNIK.hr +1 Karnevalska povorka u Rijeci - 2 Galerija 1/6 >>
U velikoj karnevalskoj povorci u Rijeci bile su maskirane skupine iz svih dijelova Hrvatske, ali i iz Italije, Mađarske, Crne Gore, Makedonije, Indije i Malezije.

Velika Međunarodna karnevalska povorka 40. Riječkog karnevala s oko devet tisuća maškara u više od 90 karnevalskih grupa, s 56 alegorijskih kola, krenula je u podne u tradicionalni ophod središtem Rijeke.

Gledatelja je tek nešto manje od sto tisuća. Oblačno, ali toplo vrijeme ide na ruku svima pa tako grad na Rječini doslovno živi punim plućima u vrijeme karnevala, odnosno petog godišnjeg doba. Dok su neki pokazali već tradicionalne i poznate maske, drugi su i ove godine ukazali na ono što im je najviše smetalo posljednjih 365 dana.

"Predstavljaju nam da se dižu ruke kada se svađa, ali kad treba riješiti problem - onda su ruke vezane", objasnio je Ivan masku iz udruge "Polantana" za Dnevnik Nove TV.

"Dronovi što padaju pa ti avioni što ne dolaze, pa dolaze pa moraju ići na remont... Mi smo to objedinili u jednu točku i stavili otprilike krivce za to", kazao je Marko iz udruge "Poklade".

U povorci su maskirane skupine iz svih dijelova Hrvatske te 11 skupina iz Italije, Mađarske, Crne Gore, Makedonije, Indije i Malezije.

Na čelu povorke su meštar Sandi i kraljica Riječkog karnevala Maja Babin te "bivši" riječki gradonačelnik Marko Filipović, a uz njih su Morčići, Prve riječke mažoretkinje, Gradska glazba Trsat te bivši meštar Toni, nekoliko bivših kraljica Karnevala, bivši gradonačelnik Vojko Obersnel i drugi.

U povorci su "maškarane" grupe s maskama "Fedrigo da Porto", "Bhoomika", "Budi što želiš", "Meksički kauboji", "Abba", "Putevima Frankopana“.

Slijede ih maskirane grupe s maskama: "Warna – Warni Malaysia", "Jedinstvo u različitosti", "Ništa nas ne smi iznenadit", "Istramen", "Smajlići", "Indijanci iz Vrbovskog", "Latin and show dance", "Tradicionalna maska", "Žejanski zvončari", "A je to", "Pehlinarska gospoda", "Retrospektiva rocka", "Vrbovečki plemenitaši", "Družina Petra Pana", "Demons invasion", "Riječki trubaduri", "Pčelin raj / Godišnja doba", "Addams Family", "Viva Las Vegas", "Ili jesi ili nijesi", "Mickey Land", "Kampus racing team", "Što ste se ukipili?" "Pepejuhe", "Crno-bijeli svijet", "Ča si va kafe stavila?", "Čočmanski euro", "Sve je šlo k vragu", "Vela bakarska čudovišta".

Pročitajte i ovo Maškare u Makarskoj maškare vladaju Krenule karnevalske povorke: Pripremite se, u nekim gradovima promet je zabranjen

Posljednji će Korzom proći Halubajski zvončari, njih oko 200.

Povorku sa šest pozornica uz trasu najavljuju parovi voditelja, a promet u središtu Rijeke je preusmjeren i posebno reguliran.

Nakon povorke, zabava će biti nastavljena na nekoliko lokacija, uz glazbu u ples.

Maškare će ključ grada vratiti gradonačelniku Marku Filipoviću, a Pust će platiti glavom za sve loše u prošloj godini.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene