Riječki Klinički zavod za transfuzijsku medicinu i Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka u srijedu su ponovno, nakon nedavnog poziva na dobrovoljno darivanje krvi, pozvali građane da zbog daljnje otežane situacije sa zalihama daruju krv.

Galerija


Ponovni poziv se ponajprije odnosi na krvne grupe A pozitivna (A+) i B pozitivna (B+), ali su dobrodošli i davatelji ostalih krvnih grupa.

Vezani članci Dobrovoljno darivanje krvi, ilustracija Osječki Stožer pozvao darivatelje: Zalihe krvi u osječkoj bolnici na kritičnoj su razini Akcija darivanja krvi za Vukovar i Škabrnju (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Krv za herojski Vukovar: Vojnici čekali u redovima kako bi simbolično odali počast vukovarskim žrtvama

Na darivanje krvi može se doći danas, u srijedu i u četvrtak od 8 do 19 sati, te u petak od 8 do 15 sati na Kliničkom zavodu za transfuzijsku medicinu.

Dodatne informacije mogu se dobiti u Kliničkom zavodu za transfuzijsku medicinu (051/658-352), u Odsjeku darivatelja krvi Gradskog društva Crvenog križa Rijeka (051/213-873) ili na besplatni telefon za darivatelje krvi 0800 200 221. (Hina)